Slovenci v eni seriji prišli do 6. mesta

Slovenski smučarski skakalci v postavi Peter Prevc, Anže Lanišek, Domen Prevc in Timi Zajc so na današnji ekipni tekmi v Oslu osvojili šesto mesto. Obveljala je le prva serija, saj je tekmovalna žirija zaradi premočnega vetra finalno serijo odpovedala. Zmagala je Norveška, pred Japonsko in Avstrijo.


Po dveh skakalcih je Slovenija zaostajala le za Norveško saj sta Peter Prevc in Anže Lanišek z daljavama 122 ter 129,5 metra poskrbela za odličen začetek. Nato pa je vtis pokvaril Domen Prevc, ki je pristal pri skromnih 109,5 metrih kar je Slovenijo potisnilo na peto mesto. Naslednja dva skoka sta se končala s padcem. Najprej je pri 135,5 metra padel Norvežan Marius Lindvik, kmalu za njim pa grdo pri 132 metrih še Nemec Stephan Leyhe.

Kot zadnji od slovenske četverice je v vetrovni loteriji v prvi seriji nastopil Zajc, ki je šele v tretjem poskusu na zaletni rampi, dobil dovoljenje za skok (120,5 metra) in Slovenija je prvo (in končno) serijo sklenila na šestem mestu. S 144 metri je za Zajcem rekord skakalnice postavil Norvežan Robert Johansson, prepričljivo vodilni na turneji po dveh preizkušnjah.

Organizatorji so imeli v prvi seriji ogromno težav z vetrom, zato so večkrat spremenili naletno mesto. Žirija pa se je po posvetu odločila, da zaradi spremenljivosti vetra druge serije ne bo izpeljala.

V Oslu bo v nedeljo še posamična tekma, kjer bo slovenske bravo branilo pet skakalcev. Uspešni so bili Zajc, Domen Prevc, Lanišek, Peter Prevc in Žiga Jelar, edini, ki je bil prekratek, je bil Anže Semenič.