Slovenci v družbi Nemcev in Norvežanov

Slovenska biatlonska reprezentanca je v soboto začela z višinskimi pripravami v italijanskem Livignu. Glavni trener slovenskih biatloncev Uroš Velepec poudarja, da imajo tekmovalci odlične razmere. Pod njegovim vodstvom trenira tudi prvi zvezdnik Jakov Fak, medtem ko je Klemen Bauer ostal v domovini.


“Spimo na višini 2250 metrov, treniramo 400 metrov nižje. Pogoji so super. Imamo dva kilometra proge, ki je super urejena in krog je zelo zahteven. Tukaj se bo že videlo, kaj smo naredili poleti,”  je načrt priprav opisal Uroš Velepec. Glavni trener je zelo zadovoljen, da imajo športniki na voljo za vadbo v bližini tudi dobro telovadnico, bazen, fitnes in rolkarsko stezo.

V družbi Nemcev, Norvežanov, Fincev in Estoncev

“Prvič smo tukaj, a očitno smo zadeli v polno. Mislim, da boljših pogojev drugje trenutno ni,” še poudarja prvi mož slovenske stroke. Da gre za priljubljen center, potrjuje tudi dejstvo, da v tem centru trenutno trenirajo tudi tekači in biatlonci iz Nemčije, Norveške, Finske, Estonije, s slovensko ekipo pa sodelujeta tudi Ukrajinka Julija Džima in Rusinja Olga Podčufarova.

Osnovni cilj slovenske ekipe je predvsem izkoristiti višino v Livignu, obenem pa bo čas na tekaških smučeh omogočil tudi prvo tekmovalno pripravo, ko se bo ekipa aklimatizirala na zahtevne pogoje.

Moška ekipa na pripravah v Livignu. Foto: Sloksi
Moška ekipa na pripravah v Livignu. Foto: Sloksi

V družbi članov tudi Einfaltova in Cisar

Tudi v slovenski ekipi je nekaj sprememb. Fantom se je pridružila Lea Einfalt, ki po mnenju trenerke Andreje Mali potrebuje višinske priprave, ob najboljših pa vadi v Italiji tudi najboljši slovenski mladi tekmovalec Alex Cisar. “V mladinski konkurenci je Alex osvojil že vse in čas je, da spozna tudi člansko ter se od izkušenih tekmovalcev kaj nauči,” še pravi Velepec.

Bauer z Drinovcem na Pokljuki

Doma pa se na Pokljuki pripravlja Klemen Bauer, ki mu iz poletja manjka manjši sklop priprav in zanj višina nima smisla. Tam mu družbo dela tudi povratnik Mitja Drinovec. Ta se je po lanski sezoni odločil za konec kariere, a si je premislil. “Testi so pokazali, da je Mitja dobro pripravljen, a je v treh mesecih počitka vendarle nekaj izgubil, kar mora seveda nadoknaditi,” je zaključil Velepec.

vir: www.sloski.si