Slovenci ne želijo nobenih presenečenj

Svetovni pokal alpskih deskarjev se iz našega zreškega Pohorja seli v italijansko Furlanijo – Julijsko krajino, kjer bo nastopila tudi močna slovenska zasedba.


V soboto in nedeljo bosta v Piancavallu na sporedu posamični in ekipni paralelni slalom. Med nastopajočimi bo, prvi dan, standardna slovenska četverica Tim Mastnak – Rok Marguč – Žan Košir – Gloria Kotnik,  na nedeljski ekipni tekmi dvojic pa bo v paru s Kotnikovo deskal najboljši izmed naše moške trojice na sobotni tekmi.

Slovenci natančni analizirali teren

Del slovenske ekipe se je na novo prizorišče tekem svetovnega pokala odpravil že v sredo. ˝Z Žanom Koširjem in Glorio Kotnik smo v Aviano, kjer bomo nastanjeni, pripotovali že v sredo. Seveda bomo v dneh pred tekmo natančno analizirali teren, snežno podlago in mikroklimo, tako da za vikend ne bo nobenih presenečenj, ˝ nam je z ˝baze˝ v Avianu, ki je od Piancavalla oddaljen dobrih petindvajset minut vožnje sporočil glavni trener reprezentance Izidor Šušteršič.

Mastnak in Marguč trenirala na Rogli

Preostala člana udarne slovenske zasedbe Tim Mastnak in Rok Marguč sta se pridružila kasneje, saj sta se odločila za slalomski trening na Rogli.