Slovenci hitri tudi čez lužo

Slovenska reprezentanca za hitre discipline formo pred začetkom svetovnega pokala pili v Kanadi, v Panorami. V sklopu priprav so se fantje udeležili tudi FIS tekem in prikazali dobro pripravljenost.


Slovenski reprezentanti Martin Čater, Boštjan Kline, Miha Hrobat, Klemen Kosi, Tilen Debelak in Nejc Naraločnik so že v Severni Ameriki, kjer pilijo formo pred začetkom tekem za svetovni pokal  v hitrih disciplinah.

Dve tekmi v enem dnevu

V sklopu priprav so opravili tudi prvi manjši preizkus na tekmi, kjer so se v Panorami v Kanadi udeležili dveh voženj (tekem v enem dnevu) v superveleslalomu. Od naših je najboljšo vožnjo prikazal Čater, ki je v prvi vožnji postavil 3. najboljši čas izmed vseh. Za najboljšim Nielsom Hintermannom iz Švice pa je zaostal zgloj 9 stotink sekunde. Na sicer dokaj kratki progi (tekmovalci so od starta do cilja potrebovali okoli 50 sekund) se je dobro znašel tudi Kline, ki je zaostal 6 stotink za svojim reprezentančnim kolegom in bil 4. v prvi vožnji.

Hrobat najbolj konstanten

Dve najbolj konstantni vožnji je prikazal Hrobat, ki odlično napreduje iz sezone v sezono. Na uvodnih tekmah v Kanadi je zasedel 13. in 10. mesto. Tudi Kosi je, tako kot Čater in Kline, svojo boljšo predstavo pokazal v prvi vožnji in bil 17.  V Kanadi sta tudi Debelak in Naraločnik, ki pa prave občutke še iščeta. Debelak je odesegel 23. in 30. čas, Naraločnik pa je bil v prvi vožnji 31., v drugi pa je odstopil.

Vir: Smučarska zveza Slovenije