Slavje kralja Henrika, Hadalin in Kranjec do točk

Prvi moški slalom v novi sezoni v finskem Leviju je pripadel Norvežanu Henriku Kristoffersnu. V slovenskem taboru so se veselili točk Štefana Hadalina in Žana Kranjca.


V pravih zimskih razmerah je z razgibano prvo progo najbolje opravil Francoz Clement Noel, ki si je privozil 39 stotink sekunde prednost pred Britancem Daveom Rydingom, tretji je bil s 66 stotinkami zaostanka Švicar Ramon Zenhausern, še dve stotinki več pa je zaostal Norvežan Henrik Kristoffersen na četrtem mestu.

Kranjec in Hadalin v finalu

V slovenskem taboru so bili lahko zadovoljni z nastopoma Žana Kranjca (19. mesto; +1,74) in Štefana Hadalina (22. mesto; +1,92), ki sta kljub napakam v srednjem delu proge suvereno prišla do finalne vožnje, v kateri nista uspela priti med najboljšo petnajsterico.

Kristoffersen s četrtega mesta na vrh

Kranjec je tekmo končal na 21. mestu, Hadalin se je uvrstil dve mesti nižje, v boju za zmago pa je juriš uspel Kristoffersnu, ki je na koncu slavil z devetimi stotinkami prednosti pred Noelom, v švicarski bitki za tretje mesto pa je daljši konec potegnil Daniel Yule.