Finale ni skrajni domet za Slovenca

Z uvrstitvama med dobitnike točk sta Žan Kranjec in Štefan Hadalin na uvodnem slalomu sezone v Leviju izpolnila osnovni cilj, a razloga za pretirano zadovoljstvo v slovenskem strokovnem štabu vendarle ni bilo.


“Z uvrstitvijo Žana Kranjca sem zadovoljen, nenazadnje si je prismučal tretjo najboljšo slalomsko uvrstitev v karieri. Prvič tudi ni napadal iz ozadja, pač pa s solidne devetnajste pozicije, kar je povsem nova perspektiva s katero se je dobro soočil,”  je bil s smučanjem prvega zvezdnika na slovenske moške izbrane vrste na slalomu v finskem Leviju zadovoljen trener Klemen Bergant.

Hadalin ni skočil po lestvici navzgor

Kako je ocenil smučanje drugega finalista Štefana Hadalina? “Zaradi štartnih izhodišč in naše kakovosti to ne more biti več naš osnovni in edini cilj. Štefan? V prvi vožnji je naredil napako na strmini, kar se na tako specifični tekmi in ob tako zgoščeni konkurenci hitro pozna. Tudi v drugo je narobe ocenil strmino, načrtovanega skoka po lestvici navzgor tako seveda ni bilo.”

Sledi selitev čez lužo

Bergant je v izjavi za spletno stran Smučarske zveze Slovenije razkril načrt za naslednje tekme: “Do naslednje tekme (8.12., Beaver Creek, veleslalom) bomo trenirali v Vailu in pa Copper Mountainu. Kranjec se bo posvečal predvsem veleslalomu, Hadalina pa poleg treninga tehničnih disciplin čaka tudi superveleslalomski trening ter tekma.”