Slabša doskoka odnesla finale

V švicarskem Laaxu, ki v tem tednu gosti najboljše deskarje in deskarke prostega sloga, so bile včeraj na sporedu moške in ženske polfinalne vožnje v disciplini snežni park (slopestyle). V ženski konkurenci je nastopila  tudi Slovenka Urška Pribošič, ki pa se ji ni uspelo prebiti v današnji finale.


Urška Pribošič, v včerajšnjih kvalifikacijah je dosegla peti rezultat, se je včeraj v park podala kot osma izmed dvanjstih polfinalistk. Žal ji tako v prvem kot tudi drugem poizkusu na zadnjem skoku pri izvajanju skoka ˝backside 720˝ (tega je na zadnji tekmi svetovnega pokala v skokih prostega sloga izvedla perfektno) pristanek ni uspel. Z oceno 30.70 (prva vožnja) je polfinale končala na dvanajstem mestu, to pa je tudi njena končna uvrstitev na tem tekmovanju. V petkovo finale, prične se ob 12. uri so se uvrstile Japonka Reira Iwabuchi (najboljša je bila že v kvalifikacijah), Američanki Halley Langland ter Julia Marino, Nemka Annika Morgan, Britanka Katie Ormerod in Kanadčanka Laurie Blouin.

Prednjačili Američani, Kanadčani in Skandinavci

Ko so s tekmovanjem končala dekleta, se je v park podalo še štiriindvajset najboljših iz ponedeljkovih kvalifikacij (Naj Mekinc je v izostreni konkurenci, kljub dobri vožnji osvojil 40. mesto). Petkovo finale bo v znamenju severno ameriških in skandinavskih deskarjev. V finalu moške dvanajsterice bo deskalo kar sedem Američanov (Redmond GerardJustus HenkesLuke WinkelmannRyan StasselLyonn FarrelKyle Mack in Dusty Henricksen), en Kanadčan (Sebastian Toutant) ter štirje Evropejci (Norvežani Staale Sandbach, Fridtjof Tischendorf in Mons Rosiland ter Šved Sven Thorgren).

Ožbe Kuhar odpotoval na MOI v Švico

Medtem ko se najboljši deskarji in deskarke prostega sloga mudijo v Laaxu, pa se bodo njihovi nasledniki in naslendice v naslednjih dneh zbrali, prav tako, v Švici. Leysin namreč gosti tekme deskarjev prostega sloga v okviru Mladinskih olimpijskih iger ˝Lozana 2020˝. Med nastopajočimi bo tudi naš deskar Ožbe Kuhar. Vrhničan je  v spremstvu trenerja Aneja Miglarja z brniškega letališča odletel v Švico. V nedeljo (19.1.) ga najprej čaka tekma v snežnem parku (slopestyle), dan potem (20.1) pa še kvalifikacije v skokih prostega sloga (big air). Finale slednje bodo na sporedu na zadnji dan iger, 22. januarja.