Slabo vreme preprečilo tekmo v Söldnu

Če je včeraj organizatorjem še uspelo izpeljati žensko veleslalomsko tekmo, pa danes zaradi dodatnega snega, vetra in slabe vidljivosti moške veleslalomske tekme ne bo mogoče izvesti. To je že drugo leto zapored, da na tem prizorišču, zaradi vremenskih razmer ni bilo mogoče spremljati moške tekme.


Prvi ukrep vodstva tekmovanja, je bil sicer zgolj zamik štarta iz 10.00 na 11.00 uro, vendar so že ob 8.00 uri spoznali, da priprava proge Rettenbach do takrat ne bo mogoča. Odločitev Fis-a pomeni rahlo razočaranje tudi za slovensko reprezentanco, saj bi tekmo s štartno številko ena, moral otvoriti Žan Kranjec. Kranjec je pred začetkom sezone pokazal zelo dobro pripravljenost.

Poleg Kranjca bi za slovenske barve danes smučala še Štefan Hadalin in Žan Grošelj. Miha Verdenik, vodja slovenskih alpskih smučarskih disciplin sicer verjame da izpeljava tekme tokrat ni bila mogoča in povsem zaupa avstrijski organizaciji.

Naslednja priložnost za moško odprtje zimske alpsko smučarske sezone bo tako na slalomski tekmi v Leviju. Zaenkrat še ni znano kako bo Mednarodna smučarska zveza nadomestila današnjo odpadlo preizkušnjo, pojavljajo pa se že govorice, da bi se to lahko zgodilo v Kranjski Gori.

FOTO: http://www.rtvslo.si/sport/zimski-sporti/svetovni-pokal-v-alpskem-smucanju/moski-veleslalom-zaradi-slabega-vremena-odpovedan/470195

AVTOR: Timotej Prosenc