Slabe novice!! Kako resna je poškodba Eme Klinec?

Trenutno najboljša slovenska smučarska skakalka Ema Klinec, ki je v letošnji sezoni že dvakrat stala na stopničkah svetovnega pokala, je  danes na državnem prvenstvu v Planici doživela hud padec. Po padcu so jo odpeljali na preglede, po katerih bo znano, kako resna je poškodba ta trenutek najboljše slovenske skakalke v svetovnem pokalu. Po prvih informacijah pa naj bi 20-letnica imela poškodovano koleno.


Danes so se slovenski skakalci in skakalke zbrali v Planici, kjer se odvija državno prvenstvo v smučarskih skokih za člane in članice. Naslov državnega prvaka je pri moških ubranil Timi Zajc, slabo pa jo je odnesla branilka državnega naslova Ema Klinec. Najboljša slovenska skakalka je po prvi seriji vodila pred Uršo Bogataj in tretjo Niko Križnar, v finalu pa je ob doskoku padla in obležala. Klinčevi je takoj na pomoč priskočilo zdravniško osebje in 20-letnico odpeljalo v bolnišnico na nadaljnje preglede. Za kakšno poškodbo Klinčeve gre, bo znano šele zvečer ko bodo opravljeni vsi pregledi v Jeseniški bolnišnici.

Zaradi padca se je današnje državno prvenstvo močno zavleklo. Med člani, kjer Peter Prevc ni skakal, saj se je raje odločil za pripravo na novoletno turnejo, je naslov ubranil Timi Zajc, med članicami pa je po nesrečnem padcu lanske zmagovalke Eme Klinec pa je slavila Urša Bogataj, ki je končala 1,4 točke pred nesrečno Žirovko, na tretje mesto pa je tako kot lani stopila Nika Križnar.

Avtor: Aljoša Gregorec