Slabe novice iz Planice

Znani državni prvaki v Avstriji, Švici, Nemčiji in Italiji

Letošnji skakalni praznik pod Poncami bo potekal brez prisotnosti gledalcev, kar bi znalo slabo vplivati na poslovanje Smučarske zveze Slovenije.


“Glede na odločitev države, da prepove obisk gledalcev na FIS svetovnem prvenstvu v Planici sporočamo, da bomo ukrep v celoti upoštevali. Vse imetnike že kupljenih vstopnic obveščamo, da bomo v naslednjih dneh sporočili na kakšen način bodo potekali postopki. Prireditev bo tako po prvih ocenah imela 650.000 EUR izgube, ki je ne bo mogoče sanirati,” so v izjavi za javnost pojasnili pri Smučarski zvezi Slovenije.

“Zaradi nastale škode bi zagotovo trpel razvoj smučarskega športa v Sloveniji, saj se sredstva, zbrana od Planice v celoti namenjajo športnicam in športnikom, in brez pomoči vseh deležnikov ne bo šlo. V naslednjih dneh bomo začeli izvajati načrt, ki smo ga pripravljali za primer tekmovanja brez gledalcev. O vseh podrobnostih bomo javnost redno obveščali. Vse ljubitelje smučarskega športa prosimo za veliko razumevanja in potrpljenja, saj nas v teh dneh čaka veliko dela,” so dodali iz SZS.