Slaba popotnica Jeseničanov tik pred derbijem

Slovenskima predstavnikoma v Alpski ligi Kitzbühel očitno ne leži. Potem, ko so Tirolci pred kratkim ugnali Olimpijo so bili sedaj, po podaljških, boljši tudi od Jesenic. Železarji so na gostovanju izgubili po podaljšku, s 4-3.


Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenic v tekmo niso krenili dobro. 13. uvrščeni Ec Die Adler Kitzbuhel, ki je v zadnjem času očitno ujel pravo formo in je sedaj pri sedmih zmagah, jih je v začetni fazi igre nadigral. Prvo tretjino so domačini dobili z dvema zadetkoma razlike, nato pa so zabili še v začetku druge. Za goste sicer ni branil standardni vratar Clark Saunders, ki ga je Gaber Glavič želel spočiti pred obračunom z Olimpijo. Namesto njega je v vrata stopil Žiga Kogovšek, mladi vratar se je izkazal z 38. obrambami.

Jeseničani so kljub visokemu zaostanku z 0-3, pokazali karakter in začeli snovati preobrat. Najprej je, še v drugi tretjini, izid znižal Nik Pem. Gorenjci so imeli že v tej tretjini kar nekaj priložnosti, ki pa jih niso uspeli kronati z zadetkom. Uspešnejši so bili v zadnji tretjini. Luka Bašič in Tadej Čimžar sta slovenske državne prvake uspela vrniti v igro in tekma se je prevesila v podaljšek. V podaljšku so imeli Jeseničani kar nekaj smole, saj je Peter Lenes Kogovška premagal le 10 sekund pred iztekom podaljška.

Jesenice so tako zabeležile točko, prekinjen pa je njihov niz treh zaporednih zmag. Sedaj imajo manj kot 24 ur časa za pripravo na večni derbi, ki bo v nedeljo ob 17.30. Ljubljanski organizatorji pričakujejo poln Tivoli, zato svarijo pred morebitnimi cestnimi zastoji.

Avtor: Timotej Prosenc