Skromne kvalifikacije naših, zmaga Kobayashiju

Slovenci so bili v kvalifikacijah v Hinzenbachu prikrajšani najvišjih mest, saj je bila današnja konkurenca še posebej zaostrena. Zmago je vzel Japonec Kyoyu Kobayashi, naš najboljši pa je bil Anže Lanišek na 22. mestu.


Poletnega Grand Prixa še ni konec a zima se hitro približuje. To je bilo jasno na današnji kvalifikacijski tekmi v avstrijskem Hinzenbachu, ne zgolj zaradi hladnih temperatur, temveč tudi zaradi obilice tekmovalnega naboja. Poslednji obračuni poletja so namreč venomer zadnji test in pokazatelj forme za vse tekmovalce pred začetkom zimske sezone.

Današnja zmaga je pripadla Japonski, z 91,5 metri je bil najboljši Ryoyu Kobayashi, ki je po dveh zmagah v domači Hakubi, danes vpisal še prvo mesto v kvalifikacijah. Sledila sta mu še Avstrjica Daniel Huber (89 m) in Gregor Schlirenzauer (88,5 m). Vodilna v poletnem Grand Prixu Kamil Stoch in Evgeniy Klimov sta na današnji tekmi zasedla 6. in 7. mesto. Rus bi lahko z nedeljsko zmago že osvojil poletno turo, še preden se posadka odpravi na njen zaključek v nemški Klingenthal.

Naš najboljši v kvalifikacijah je bil Anže lanišek (86 m) s sicer skromnim 22. mestom. Med prvih 30 se je s 27. mestom zavrtel še Rok Justin (85,5 m), na tekmo pa sta se uvrstila še Žiga Jelar (36. mesto) in Timi Zajc (43. mesto). Žal je tokrat kratko potegnil Jaka Hvala, ki je z 52. mestom za las zgrešil jutrišnjo preizkušnjo.

 

Avtor: N. D.
Foto: FIS