Simšič in Čepon iz Zagreba v Ljubljano

Potem ko se je zagrebški Medveščak spopadel z veliko krizo, ki ga je stala tudi pravice nastopanja v ligi EBEL, so bili prisiljeni izpustiti kar nekaj igralcev. Nik Simšič in Mark Čepon, ki sta do sedaj branila barve Medvedov, sta se tako pridružila HK SŽ Olimpiji.


Oba hokejista v Tivoli prihajata v vlogi povratnikov. Olimpija je na poti do končnice v Alpski ligi v izredno dobrem položaju, tako da sedaj pri Ljubljančanih še krepijo igralske vrste. Mark Čepon bo pri Zmajih združil moči s svojim bratom Kristjanom, v Ljubljani pa je nazadnje igral pred dvema letoma. “Vesel sem, da se vračam v Tivoli, kjer se je moja športna pot začela, in s ponosom bom spet oblekel zeleni dres. Ekipa je mlada, igrajo dober hokej in prepričan sem, da se bomo s fanti hitro ujeli,” je ob prihodu povedal Čepon.

Svojo kariero je pri Olimpiji začel tudi Simšič, v sezoni 2011/12 je nastopal za mlado ekipo zeleno-belih, nato pa se je podal na Švedsko. Predsednik Olimpije Miha Butara poudarja, da z novima pridobitvama klub zgolj sledi viziji, po kateri želijo še naprej nastopati samo s slovenskimi igralci.

Najprej na Bled, potem derbi

Čepon in Simšič se bosta v teh dneh pridružila slovenski reprezentanci na Bledu, kjer Rise čaka prijateljski turnir. Po reprezentančnem premoru bo takoj na sporedu večni slovenski hokejski derbi med Olimpijo in Jesenicami.

Avtor: Timotej Prosenc