Simon Ammann ima očitno dovolj poljskega mesta, no vsaj njegove skakalnice. Svoj gnev je delil kar na Facebooku

Švicarski tekmovalec, štirikratni olimpijski prvak, svetovni prvak, zmagovalec skupnega seštevka svetovnega pokala in legenda smučarskih skokov je imel po prvi posamični tekmi sezone v Wisli malo razlogov za zadovoljstvo . Njegovo zagrenjenost je jasno izražala objava na njegovem Facebook profilu.


To ni bil najuspešnejši vikend Simona Ammana. Švicarski smučarski skakalec v otvoritvi nove sezone svetovnega pokala ni pokazal ničesar velikega. V petek se je s 35. mestom, kljub slabemu skoku, nekako kvalificiral za nedeljsko tekmovanje. Tudi na ekipni tekmi ni blestel, čeprav se je Švica uvrstila na solidno 5. mesto, uspeh, ki za to reprezentanco nikoli ni bil samoumeven. V nedeljski prvi seriji je pristal pri 110,5 m kar je bilo dovolj le za končno 46. mesto, druge serije in prvih letošnjih točk v svetovnem pokalu pa seveda ni bilo. Slabo, za ambicije enega najbolj nagrajenih tekmovalcev v zgodovini svetovnega skakanja.

Glede na razplet ni presenetljivo, da Švicar po končani preizkušnji ni bil ravno prepojen s humorjem. Nasprotno Ammann je bil tako ogorčen, da je na svoj Facebook profil, v angleškem jeziku zapisal: »Opravil sem z Wislo. Nikoli je ne bom pogrešal.«

Zapis je dokaj pričakovano razdelil poljske navijače, ki sodijo med najbolj fanatične oboževalce smučarskih skokov. Nekateri so se postavili na stran švicarskega Harryja Potterja (vzdevek je prejel po čudežni dvojni zmagi na OI leta 2002) spet drugi so mu objavo zamerili. Podporniki, spodbujajo Ammanna, naj se drugo leto vrne v Wislo močnejši in mu nasploh želijo najboljše možno nadaljevanje sezone. Medtem se najde tudi kar nekaj tistih, ki so skakalcu na objavo odgovorili, da si je za rezultate in mizerno formo krvi sam.

Objava Simona Ammanna pa je tudi sprožila ugibanja ali resnično gre za zadnjo sezono Švicarja, ki pri 37-letih ni več med najmlajšimi v skakalni karavani. Ni skrivnost, da si Ammann po vseh dosežkih, želi edino še osvojitve prestižne Novoletne turneje, ki mu še manjka. Glede na slab začetek, pa kaže, da bo moral legendarni Simi za ta podvig močno pljuniti v roke.

Spomnimo, da so nove tekme smučarskih skakalcev zopet na vrsti ta vikend in sicer v finski Ruki.

 

Avtor: Timotej Prosenc