Šimenc: Res sem zadovoljen

V kvalifikacijah sobotnega šprinta na tekaški novoletni turneji je bil uspešen tudi Miha Šimenc, ki je vpisal 23. čas, v četrtfinalu pa je tekel v drugi skupini ob Norvežanu Paalu Golbergu, Rusi in vodilnemu na turneji, Aleksandru Bolšunovu ter njegovemu rojaku Andreju Melničekovu, Poljaku Kamilu Buryju in Kazahstancu Denisu Volotku.


Šimenc je prikazal sijajen tek, in v izjemno hitri skupini, kot se je izkazalo kasneje, zasedel četrto mesto, kar je bilo dovolj za njegov tretji preboj v polfinale, prvega v tej sezoni. Priložnosti se Logatčan ni ustrašil, hrabro se je zapodil proti kar nepredstavljivemu finalu, na koncu je moral priznati premoč Rusoma Sergeju Ustjugovu in Glebu Retivjku, le malce pa mu je zmanjkalo do prvega finala v karieri.

Šimencu le malenkost zmanjkalo do prvega finala v karieri

Končne zmage se je razveselil Norvežan Johannes Hösflot Kläbo, ki je ugnal Rusa Ustjugova in Aleksandra Bolšunova, Šimenc pa je vpisal rezultat kariere z 8. mestom! “Ko sem se zbudil in vstal, sem mislil, da me je povozil kamion. Res sem se počutil slabo, noge so bile težke, prav tako tudi roke. Na ogrevanju sem si rekel, da nimam kaj izgubiti, da se moram močno ogreti, da zbudim noge in da mogoče dam iz sebe laktat, ki se mi je nabral. Že v kvalifikacijah sem odtekel kar odlično, počutil sem se dobro in potem sem ratal optimističen, da morda mi pa danes celo lahko uspe kaj več kot le priti čez kvalifikacije. Naprej sem se počutil odlično. V polfinalu mi je morda malo žal, ker mi je zmanjkalo za finale, a nikoli nisem mislil, da bom v klasiki dosegel tako visoko uvrstitev. Res sem zadovoljen!” je bil nasmejan Šimenc po najboljši uvrstitvi v karieri.

vir: szs.si