Sijajna vrnitev Tičarja!

Pred dvema dnevoma smo poročali o vrnitvi Roka Tičarja v nekdanji klub, Kölner Haie, v prvi nemški ligi (DEL). Tičar je že na prvi tekmi novim, starim delodajalcem dokazal, da so z njim zadeli v polno. Ob zmagi nas Ingolstadtom (5-2) je prispeval zadetek in dve podaji.


Po skoraj dvomesečni odsotnosti, toliko je namreč minilo odkar je pogodbo z njim prekinil Kunlun Red Star, se je Tičar zmagovito vrnil na ledene ploskve. Svojim novim soigralcem je pomagal s prvim golom na tekmi, za vodstvo 1-0, nato pa je vpisal še podaji pri četrtem in petem zadetku Kölna. Vse to mu je uspelo v pičlih 12 minutah, kolikor je preživel na ledu.

Zmaga je še toliko slajša, saj Tičar na Ingolstadt nima najlepših spominov. Ob njegovi zadnji epizodi v Nemčiji je namreč s Kölnom, prav proti Ingolstadtu, izgubil v finalu nemškega prvenstva. Takrat sta barve slednjega branila njegova dolgoletna kolega v reprezentančnem napadu, Robert Sabolič in Žiga Jeglič. Izkupiček ob Tičarjevem povratku v ligo DEL je po eni tekmi že boljši kot je bilo njegovo celotno obdobje v kitajskem KHL-ovcu, kjer je na 12 tekma zbral zgolj dve podaji.

Kölner Haie v tem trenutku zaseda peto mesto v ligi, ti za njim je Bremerhaven, kjer dobro igrata Jan Urbas in Miha Verlič. Prvi je na 31. tekmah zbral kar trideset točk, drugi je na 35. pri devetnajstih točkah.

Zimske klasike tudi po Evropi

Če je v ZDA pred kratkim potekala novoletna klasika na stadionu Notre Dame, pa lahko v teh dnevih podobne spektakle pričakujemo tudi v Evropi. Prav Roka Tičarja 12. januarja čaka tekma na Rhein Energie, nogometnemu stadionu, ki sicer pripada nemškemu drugoligašu FC Köln. Navajeni smo bili, da sta pred leti po zelenicah tega stadiona tekala naša nogometna reprezentanta, Milivoje Novaković in Mišo Brečko, tokrat pa bo tam drsal Tičar. Hokejisti Kölna bodo na stadionu pričakali Düsseldorf.

V sredo je zimska klasika potekala tudi v Švici, Bern poškodovanega Jana Muršaka se je na stadionu prvoligaša Young Boys pomeril z rivalom Langnauom in zmagal z 4-1. Muršak se s poškodbo ubada že od konca novembra.

Avtor: Timotej Prosenc