Shiffrinva vodi, Ana Drev v finalu

Semmering v Avstriji je danes prizorišče, kjer poteka četrti veleslalom za ženske v tej sezoni. Po prvi vožnji vodi Mikaela Shiffrin. Razlike na vrhu pa so izjemno majhne, tako da se nam obeta razburljiv finale. V finale se je uvrstila tudi Ana Drev.


Na predzadnji ženski preizkušnji letos vodi, kot že večkrat letos, Mikaela Shiffrin, ki ima tokrat le dve stotinki prednosti pred Stephanie Brunner, le tri pred Ragnhild Mowinckel in samo šest pred četrto uvrščeno Petro Vlhovo. Le 12 stotink zaostaja na petem mestu Avstrijka Ana Veith, še samo šest več pa vodilna v letošnjem veleslalomskem seštevku Federica Brignone. Znotraj pol sekunde je še Tessa Worley, znotraj sekunde pa je danes kar 14 smučark. To je napoved, da se nam obeta zelo napeta finalna vožnja!

Od Slovenk bomo v finalu videli le Ano Drev, ki je v cilj prišla z zaostankon 1,03 sekunde za vodilno Shiffrinovo in je na 15. mestu.Ostali dve slovenki Neja Dvornik in Ana Bucik pa sta bili za finale prepočasni. Dvornikova je zaostala +2.47 sekunde in končala na 44. mestu, Bucikova pa je bila še pol sekunde počasnejša, kar je zadostovalo le za 49. mesto.

Finalna vožnja se bo začela ob 13.30.