Shiffrinova znova najboljša, Maruša Ferk med prvih 15

V St. Moritzu v Švici, kjer so včeraj izpeljali superveleslalom, je danes bila na sporedu še prva paralelna tekma v tej sezoni. Zmagovalka je postala Američanka Mikaela Shiffrin, ki je v St. Moritzu slavila tudi že na superveleslalomski preizkušnji. Maruša Ferk je končala na 15. mestu, Meta Hrovat pa je pristala deset mest nižje.


Američanka Mikaela Shiffrin je znova dokazala, da je tudi letos razred zase in se z zadnjo vožnjo v velikem finalu, kjer je premagala slovaško smučarko Petro Vlhovo pripeljala do najvišje stopničke. Na stopničkah pa se jima je pridružila še domačinka Wendy Holdener, ki je v malem finalu premagala Avstrijko Katharino Liensberger za 0,26 sekunde.

V izločilne boje sta se uvrstili dve Slovenki. Maruša Ferk je končala na 15. mestu, ko je izpadla v osmini finala proti Avstrijki Stephanie Brunner, Ferkova je zaostala v tej vožnji le pičle 0,10 sekunde. Ter Meta Hrovat, ki je svoje vožnje končala že v 1/16 finala proti Italijanki Ireni Curtoni in se tako uvrstila na 25. mesto. Ilka Štuhec je svojo pot zaključila že v kvalifikacijah, saj je bila za tekmo prepočasna, zadnja Slovenka Ana Bucik pa je tudi že v kvalifikacijah odstopila.

Avtor: Aljoša Gregorec