Shiffrinova zaenkrat razred zase

V Zagrebu danes poteka ženski slalom za svetovni pokal. Svojo peto zmago v letošnji sezoni slalomske razvrstitve napada Američanka Mikaela Shiffrin in po prvi vožnji ji odlično kaže tudi danes. Na štartu so danes tudi štiri Slovenke, zaostanki v cilju pa so zelo veliki.


Slalom na Sljemenu je tokrat odprla Švicarka Wendy Holdener, ki je v cilj prismučala s časom 1:00.85. Prva, ki jo je prehitela je bila letošnja vodilna smučarka v svetovnem pokalu, Mikaela Shiffrin, ki je s štartno številko šest rezultat Švicarke izboljšala za kar sekundo in petnajst stotink, na tretjem mestu je Slovakinja Petra Vlhova.

Slovenke slabo

Prva od štirih Slovenk na štartu se je proti cilju pognala Ana Bucik in precej zaostala. Že pri merjenju prvega vmesnega časa je bil zaostanek dve sekundi, ta pa se je iz metra v meter le še povečeval. Za Shiffrinovo je Bucikova v cilj pripeljala z zaostankom kar šestih sekund in štirih stotink. Naslednja Slovenka, ki se je podala na progo je bila Maruša Ferk s štartno številko 23, vendar pa tudi ona ni pokazala kaj več od Ane Bucik, saj je v cilj prismučala z zaostankom petih sekund. Povratnica po poškodbi Meta Hrovat pa ni uspela prismučati do cilja. Zadnja od Slovenk danes v Zagrebu pa se je na progo podala še Neja Dvornik, ki je v cilj pripeljala z zaostankom 4,96 sekunde za Američanko.

Finalna vožnja v Zagrebu se bo začela ob 16.00.

Avtor: Aljoša Gregorec