Shiffrinova začela zlati pohod, Ilki zelo malo zmanjkalo do medalje

Najboljša smučarka zadnjih let Mikaela Shiffrin je v Aareju upravičila vlogo favoritinje in v igri stotink prišla do naslova svetovne prvakinje v superveleslalomu. Tekmo je zaznamoval še grd padec Lindsey Vonn in osmo mestu Ilke Štuhec, ki je stopničke zgrešila za 0,21 sekunde.


Uvodno tekmo svetovnega prvenstva v Areju so zaznamovale nizke temperature, izjemno majhne razlike med tekmovalkami in nekaj grdih padcev. Gledalcem je dih najbolj zastal ob zdrsu Lindsey Vonn.

Igra stotink

Mikaela Shiffrin je na skrajšani progi za dve stotinki prehitela Italijanko Soffio Goggio, ki po poškodbi smuča na zelo visokem nivoju. Goggia je opravičila napovedi boja za kolajne in za pet stotink ugnala tudi Švicarko Corinne Suter, ki je bila bronasta.

Pri 23 letih četrtič zlata

Shiffrinova je torej že na uvodni tekmi smučarskega vrhunca sezone v Aareju poskrbela, da bo še četrtič zapored svetovno prvenstvo zapustila kot prvakinja. V Schladmingu, Vailu in St. Moritzu je bila najboljša v slalomu, v Aareju pa je dodala še zlato iz superveleslaloma.

Štuhčeva blizu, pa vseeno tako daleč

Štuhčeva se je na progo podala s številko 11 in bila vseskozi v boju za vrh. Za Shiffrinovo je zaostala vsega 0,26 sekunde za kolajno pa ji je zmanjkalo le 0,21 sekunde.

Grd padec Vonnove

Lindsey Vonn, ki je po Areju napovedala konec kariere, je grdo padla v zgornjem delu proge. Pristala je v zaščitni mreži, vendar je po pomoči delavcev na progi sama vstala in odsmučala do cilja. Nedeljski smuk bo njena zadnja tekma v karieri.

Avtor: Aljoša Gregorec