Shiffrinova z pokrom zmag v slalomu

Slalomsko preizkušnjo v Courchevelu je ponovno dobila Mikaela Shiffrin. Neustavljiva Američanka, zmagovalka petkovega veleslaloma na tem francoskem prizorišču je ubranila vodstvo iz prve vožnje in slavila še v drugi tehnični disciplini v dveh dneh. Od Slovenk je v finalu tokrat nastopila le Ana Bucik, ki je osvojila 22. mesto in tudi prve točke v tej sezoni svetovnega pokala.


Vodilna smučarka svetovnega pokala Mikaela Shiffrin je v Courchevelu potrdila odlično formo. Američanka, ki je slavila že v Leviju, Killingtonu in na paralelnem slalomu v St. Moritzu, pa tudi na petkovem veleslalomu v Courchevelu, je na francoskem prizorišču dodala še četrto zaporedno zmago v slalomih. V vodstvu je bila že po prvi vožnji, v drugem teku pa je svoji prednosti le še nekaj dodala. Drugo mesto je osvojila Slovakinja Petra Vlhova z zaostankon 0,29 sekunde, in tako obdržala svoje mesto s prve vožnje, na tretje mesto pa se je prebila Švedinja Frida Hansdotter, ki je bila po prvi vožnji na 5. mestu.

Slovenke skromno

Edina slovenska predstavnica v drugi vožnji je bila tokrat Ana Bucik. Ana se je z zaostankom 3,89 sekunde uvrstila na 22. mesto in prvič v letošnji sezoni prišla do točk svetovnega pokala. Drugi dve Slovenki pa sta svoje nastope zaključili že v prvi vožnji. Maruša Ferk je povozila količek in izpadla, Andreja Slokar pa je bila prepočasna za finale in se uvrstila na 44. mesto.

Shiffrinova do jubilejne 50. zmage

Ameriška smučarska zvezdnica Mikaela Shiffrin je s 23 leti že vknjižila 50. zmago v svetovnem pokalu. S tem je Shiffrinova postala prva smučarka v zgodovini svetovnega pokala s 50. zmago pred svojim 24. rojstnim dnem. Ob tem pa je bila današnja slalomska zmaga za Američanko tudi njena 35 slalomska zmaga v karieri.

Sledi

Danes pa bo še na vrsti moški slalom v Madonni di Campiglio, kjer se bo prva vožnja začela ob 15.45.

Avtor: Aljoša Gregorec