Shiffrinova zrušila rekord Stenmarka, klavrna predstava Slovenk

Prvi slalom nove sezone svetovnega pokala v alpskem smučanju v finskem Leviju ni prinesel veselja v slovenski tabor. V bitki za zmago je daljši konec povlekla Američanka Mikaela Shiffrin, ki je z 41. slavjem v slalomu zrušila rekord legendarnega Ingemarja Stenmarka.


Megleni Levi je prinesel prvi obračun najboljših svetovnih slalomist v novi sezoni. Že po prvi vožnji je bilo jasno, da bodo Slovenke ostale praznih rok. Najboljši rezultat je uspel Ani Bucik, ki pa je z 31. mestom (+3,41) za las ostala brez druge vožnje, tako kot s 34. mestom Maruša Ferk (+3,48). Še slabši sta bili Neja Dvornik na 46. mestu (+4,25) in dve mesti nižje Meta Hrovat (+4,34).

Shiffrinova suvereno do zmage

Po prvi vožnji je najbolje kazalo Slovakinji Petri Vlhovi, ki si je privozila 13 stotink naskoka pred Američanko Mikaelo Shiffrin, Avstrijka Katharina Truppe pa je na tretjem mestu zaostajala za 99 stotink. Na drugi progi je s šestega mesta napad na stopničke uspel Švicarki Wendy Holdener, ki jo je s prestola zrinila šele znova fantastična Shiffrinova. Kot zadnja se je na progo podala izkušena Vlhova, ki je po zdrsu v zgornjem delu končala v snegu in nove zmage v svetovnem pokalu se je veselila Shiffrinova.

Končni vrstni red ženskega slaloma v Leviju: