Shiffrinova v svojem svetu, Meta Hrovat odlična 7!

S pravo veleslalomsko pravljico je danes postregla Mikaela Shiffrin in v Kronplatzu danes dobila peti veleslalom te zime. Edina Slovenska predstavnica v finalni vožnji Meta Hrovat pa je z drugo voznjo opravila odlično in prišla do drugega najboljšega rezultata kariere.


Po številnih odpovedih tekem zaradi vremenskih težavah, ki krojijo program svetovnega pokala v letošnji sezoni, se je danes v Kronplatzu odvijala tekma v pravi sončni zimski pravljici. GLavna akterka te pravljice pa je bila ponovno Američanka Mikaela Shiffrin, ki je z odlično prvo vožnjo že odločila današnjo zmagovalko v finalni pa je to le še potrdila. Na drugem mestu za Američanko je tokrat bila Francozinja Tessa Worley, ki je zaostala za 1,21 sekunde na tretjem mestu na stopničkah pa se ji ma je pridružila še Italijanka Marta Bassino z zaostankom 1,57 sekunde za Američanko.

Na tekmi pa so bile tudi tri Slovenke. Edina, ki se je uvrstila v finale je bila 20 – letna Meta Hrovat, ki je odlično prvo vožnjo še nadgradila in se z 4. časom finalne vožnje uvrstila tako na končno odlično 7. mesto in s tem dosegla svoj drugi najboljši rezultat kariere. Brez finala pa sta ostali preostali Slovenki. Ana Bucik se je s številko 59 uvrstila na 34. mesto, 18-letna Neja Dvornik pa je zasedla 44. mesto z zaostakom 4,55 sekunde.

Mikaela Shiffrin z drugega sveta!

Tako se je danes v velikem slogu se je Američanka veselila ze svoje desete zmage v sezoni, s katero je dokazala, da ob pravi odločnosti ni nepremagljiva le v slalomu, ampak je tudi korak pred ostalimi tekmovalkami še v veleslalomu. Če bo pa mlada Američanka nadaljevala v tem ritmu dokonca sezone pa lahko pričakujemo da bodo padli številni rekordi v ženski konkurenci, kateri so nepremagani že vrsto let.