Shiffrinova postavila piko na i, novozelandska senzacija na drugem mestu

Mikaela Shiffrin je sezono zaključila v svojem slogu. Na zadnji letošnji tekmi, na veleslalomski preizkušnji v Soldeuu je znova ugnala vso konkurenco in na ta način potrdila še veleslalomski globus. Meta Hrovat je odstopila zaradi bolečin v gležnju, za senzacijo na drugem mestu pa je poskrbela Alice Robinson iz Nove Zelandije.


Mikaela Shiffrin bi sicer na zadnji letošnji tekmi teoretično še lahko zapravila osvojitev globusa, vendar bi ga morala, za kaj takega, povsem polomiti. Na drugi strani bi morala njena glavna konkurentka Petra Vlhova priti do zmage. Shiffriniva česa takega ni dopustila, na progo pa se ni spustila preračunljivo, temveč napadalno, povsem v njenem slogu. Bila je najboljša v obeh vožnjah in dosegla že jubilejno 60. zmago v karieri.

Na ta način je osvojila tudi manjkajočo lovoriko, veleslalomski globus ji je namreč še manjkal. Če bo mlada Američanka nadaljevala v tem slogu se ji morda obeta celo status najboljše alpske smučarske vseh časov.

17-letnica presenetila vse

Komaj 17-letna Alice Robinson, ki prihaja iz Nove Zelandije je v Soldeauu nastopila po spletu naključji. V to zgodbo je vpletena tudi Meta Hrovat, ki je na MSP v Val Gardeni vodila po prvi vožnji, nato pa v drugo odstopila in priložnost je Robinsonova zagrabila z obema rokama. Tako si je sploh priborila današnji nastop, kjer je za najboljšo smučarko sezone na koncu zaostala vsega pol sekunde.

Na tretjem mestu se je tokrat znašla Vlhova (+0,41), ki ji je uspela odlična sezona, vseeno pa ni zmogla prepričiti nadvlade Mikaele Shiffrin.

Hrovatovi boj za deseterico prepričila poškodba

Meta Hrovat je bila po prvi vožnji na 11. mestu, z možnostjo da se vmeša v boj za deseterico. Žal pa je Hrovatova danes nastopala z bolečinami v gležnju in v drugo zaradi bolečin ni zdržala obremenitev in odstopila.

Sedaj jo čakajo zdravniški pregledi, nato pa pride čas za počitek in priprava na sezono 2019/2020.