Shiffrinova podira rekorde, Slovenke leto končale z ničlo

Avstrijski Semmering je po petkovem veleslalomu danes gostil še ženski slalom za svetovni pokal v alpskem smučanju. Američanka Mikaela Shiffrin je slavila danes že četrto slalomsko zmago v tej sezoni in dosegla že petnajsto zmago v tem letu. Na drugem mestu je pristala Slovakinja Petra Vlhova (+0.29), tretja je bila Švicarka Wendy Holdener. Slovenke pa so slalom tokrat sklenile brez točk.


Današnjo zadnjo vožnjo je postavil slovenski trener Denis Šteharnik, odprla pa jo je Maruša Ferk, ki pa je svoj drugi nastop zaključila po nekaj metrih, ko je povozila količek in tekmo končala brez uvrstitve. Ana Bucik je odstopila v prvi vožnji, Neja Dvornik in Andreja Slokar sta bili prepočasni za finale. Slovenska četverica bo tako slalom v

Shiffrinova ostaja nepremagljiva

Na startu slalomske preizkušnje v Semmeringu je bilo 62 smučark, pa vendar Američanka Mikaela Shiffrin v slalomu v tej sezoni ostaja nepremagljiva. Triindvajsetletnica si je že po prvi vožnji nabrala dovolj veliko prednost in jo v drugi vožnji brez težav tudi ohranila. Danes je zabeležila petnajsto zmago v tem letu in kar 51. zmago svetovnega pokala. Z 36. zmago v slalomu je postavila nov mejnik in naredila korak bližje k izenačenju rezultatov s Švedom, Ingemarjem Stenmark, ki je v karieri osvojil 40 slalomskih zmag.

Ljubljenka domačega občinstva Bernadette Schild je odstopila že v prvi vožnji. Napako je naredila že pri prvih vratcih, to pa je bil velik udarec za domače ljubitelje alpskega smučanja.

Današnja tekma pa je bila tudi zaključek letošnjih ženskih tekem v svetovnem pokalu. Naslednja na sporedu je tekma paralelne mestne preizkušnje v Oslu, konec prve tedna v januarju pa bomo spremljali tudi že slalomske preizkušnje na Sljemenu nad Zagrebom. Čeprav so Slovenke leto 2018 zaključile brez točk pa upamo na boljše uvrstitve v prihajajočem letu!