Shiffrinova nedosegljiva za konkurenco!

V St. Moritzu v Švici je potekal drugi ženski superveleslalom te sezone. Preizkušnjo je dobila zmagovalka uvodnega superveleslaloma v Lake Louisu, Američanka Mikaela Shiffrin, medtem ko je Ilka Štuhec, na koncu zasedla 14. mesto.


Američanka Mikaela Shiffrin je znova pokazala, da sodi v sam smučarski vrh. Po zmagi na uvodni superveleslalomski preizkušnji te sezone, je še drugič zapored dobila še preizkušnjo v St. Moritzu. Američanka je pokvarila načrte o zmagi na domači progi Švicarki Lari Gut-Behrami, na stopničkah pa se je Američanki in Švicarki pridružila najboljša superveleslalomistka prejšnje zime Tina Weirather.

Tokrat edina slovenska smučarka na štartu Ilka Štuhec je za Shiffrinovo zaostala 1.95 sekunde in je zasedla 14. mesto in tako po vrnitvi na smučarske strmina osvojila še 4. uvrstitev med najboljših 15.

V St. Moritzu na progi polni pasti, grbin in prelomnic smo videli kar 17 odstopov. Ena izmed žrtev proge pa je bila tudi Avstrijka Anna Veith, ki je olimpijska podprvakinja v superveleslalomu.

Avtor: Aljoša Gregorec