Shiffrinova ne bo podrla rekorda Tine Maze

Mikaela Shiffrin sezono nadaljuje v sanjskem slogu. Potem ko je v Aareju osvojila tri kolajne, je v torek zmagoviti pohod nadaljevala tudi na paralelni tekmi v Stockholmu. Američanka podira rekorde, kljub temu pa je jasno, da vsaj enega letos ne bo presegla.


Kot kaže bo Mikaela Shiffrin tudi letos osvojila veliki kristalni globus. S torkovo novo zmago (že 57. v karieri!) je potrdila svoj šesti slalomski globus. Zmago v skupnem seštevku ima prav tako na dosegu roke, s 14. sezonsko zmago na 21 tekmah, pa je izenačila trideset let star rekord Vreni Schneider.

Kljub zbiranju rekordov pa 23-letnica ostaja skromna in osredotočena. “Treba je smučati. Poleg tega je v mladi disciplini treba iskati nove poti. Prvič sem preizkusila tehniko z dvoročnim odrivanjem vrat. Bilo je učinkovito, čeprav zaradi slabšega pogleda tudi zahtevno. Nisem se obremenjevala z zmago. Sem je pa vesela,” je v torek pripovedovala Shiffrinova. Kljub vsem uspehom, pa enega od rekordov Shiffrinova ne bo podrla. Gre za dosežek, ki ga imamo še posebej v lepem spominu Slovenci. Tina Maze je v sezoni 2013/14 v skupnem seštevku zbrala 2414 točk in ta dosežek, kot kaže, zaenkrat ostaja neulovljiv.

Američanka ima namreč na svojem računu do sedaj 1794 točk, ob tem pa je že najavila, da bo izpustila tekme v Crans Montani (smuk in kombinacija) ter Rosi Khutor (smuk in supervelesalom). Na preostalih tekmah preprosto ne bo dovolj točk, da bi Shiffrinova lahko presegla rezultat Tine Maze.

Avtor: Timotej Prosenc