Shiffrinova 4. postala Zlata lisica!

Po petkovi zmagi na veleslalomu za 55. Zlato lisico je tudi sobotni slalom suvereno dobila serijska zmagovalka Mikaela Shiffrin. V Mariboru ni imela prave tekmice in je relativno mirno prismučala do 38. slalomske zmage in 56. zmage za svetovni pokal v karieri. V finalu sta bile tudi dve Slovenki, Ana Bucik in Meta Hrovat, ki je tekmo končala na odličnem 11. mestu.


Mikaela Shiffrin, ki si je v petek na veleslalomu na istem prizorišču razdelila zmago s Slovakinjo Petro Vlhovo, je tudi tokrat že vodila po prvi vožnji. Ponovno je bila v vlogi najbližje zasledovalke Vlhova. Shiffrinova je v drugo prikazala mirno in suvereno vožnjo in uspela ubraniti veliko prednost iz prve polovice tekme. S tem je osvojila nov naslov Zlate lisice, že 4. v svoji karieri. Na zmagovalnem odru sta se ji pridružili Švedinja Anna Swenn-Larsson in Švicarka Wendy Holdener. Švedinja je za izjemno Američanko zaostala za 77 stotink in tako sploh prvič v Mariboru osvojila točke za svetovni pokal in drugič v svoji karieri stala na zmagovalnem odru. Švicarka se je z izjemno drugo vožnjo prebila iz 6. mesta na 3. mesto.

Iz slovenskega tabora sta se v finale uvrstili Meta Hrovat in Ana Bucik. Prva je tudi v drugo pokazala odlično vožnjo in se iz 17. mesta prebila na odlično 11. mesto, za uvrstitev med prvo deseterico pa so ji zmanjkale pičle 4 stotinke. Bucikova je zadržala svoj položaj iz prve vožnje in tekmo končala na 24. mestu. Ostale štiri Slovenke so svoje nastope pod Pohorjem zaključile že v prvi vožnji. Maruša Ferk je končala na 33. mestu, Neja Dvornik se je uvrstila na 45., Klara Livk na 50., Andreja Slokar pa je odstopila.

Avtor: Aljoša Gregorec