Shiffrin v svojem svetu, Meta Hrovat na odličnem 9. mestu

Kronplatz gosti letošnji peti ženski veleslalom svetovnega pokala sezone 2018/19. Na prvih štirih veleslalomih smo videli kar štiri zmagovalke, v skupnem seštevku discipline pa so najboljše tri v razmaku le 15 točk. Po prvi vožnji tokrat s skoraj sekundo in pol prednosti vodi Mikaela Shiffrin, Meta Hrovat pa zaseda po prvi vožnji odlično deveto mesto.


Federica Brignone je v pravi zimski pravljici v Kronplatzu odprla peti veleslalom sezone. S pravo veleslalomsko pravljico pa je nato postregla Mikaela Shiffrin, ki je svojim konkurentkam pokazala pravo malo lekcijo iz veleslaloma in predvsem z dominantnim spodnjim delom si privozila kar 1,39 sekunde prednosti. Tokrat ji nista bili niti blizu trenutno drugouvrščena Tessa Worley in tretjeuvrščena Slovakinja Petra Vlhova, ki sta še v zgornjem delu imeli prednost pred fenomenalno Američanko, vendar sta obe na koncu v cilj prišle z velikim zaostankom.

Na tekmi veleslaloma v Kronplatzu pa so tudi tri Slovenka. Edina, ki se je tokrat prebila v finalno vožnjo je Meta Hrovat, ki se po prvi vožnji nahaja na 9. mestu z zaostankom 2,11 sekunde za Američanko in bo imela odlično izhodišče za finalno vožnja in da bo na koncu tekme ostala med prvo deseterico. Drugi dve Slovenki Ana Bucik in Neja Dvornik pa se žal nista uspeli uvrstiti v finalno vožnjo. Bucikova je z zaostankom 4,09 sekunde pristala na končnem 34. mestu, Neja Dvornik pa je končala na 44. mestu z zaostankom 4,55 sekunde za Mikaelo Shiffrin.

Začetek druge vožnje bo ob 13.00.