Shiffrin: “V soboto bom pripravljena!”

Med glavnimi favoritinjami za zmago na jutrišnji premieri sezone v Soeldnu bo zagotovo ameriška šampionka Mikaela Shiffrin. Na avstrijskem ledeniku Rettenbach je prvo veleslalomsko zmago slavila že leta 2014.


Po zadnjih informacijah imajo smučarke in smučarki idealne razmere za zadnje treninge na progi v Soeldnu, ki bo konec tedna gostila otvoritev sezone 2019/20. Z veleslalomsko strmino se bodo kot prve v soboto spopadle najboljše svetovne smučarke smučarke, med katerimi bodo tudi Meta Hrovat, Ana Bucik, Tina Robnik in Neja Dvornik.

Lani dominirala v svetovnem pokalu

Vloga prve favoritke zagotovo pripada olimpijski prvakinji v tej disciplini Mikaeli Shiffrin, ki je bila tako v skupnem seštevku vseh disciplin kot v slalomu, veleslalomu in superveleslalomu najboljša tudi v lanski sezoni. Po dolgih mesecih priprav je napočil čas za nastop na zahtevni progi, s štartom na 3040 metrih nadmorske višine.

Do kdaj bomo lahko uživali v smučanju Mikaele Shiffrin?
Do kdaj bomo lahko uživali v smučanju Mikaele Shiffrin?

Nared za začetek sezone

“S pripravami sem lahko zadovoljna. Veliko pozornosti sem namenila veleslalomu. Vreme nam je služilo in tudi snega je bilo več kot v preteklih letih. Tekmovalna proga je bila odprta za treninge, kar nam je šlo seveda na roko. Veliko ljudi me sprašuje, če sem pripravljena. Odgovorjam jim, da trenutno še nisem, vendar bom zagotovo pripravljena v soboto!” je pojasnila 24-letna Američanka, ki se je v pogovoru z ameriškimi novinarji razgovorila tudi o tem, koliko časa ima še namen nastopati.

“Nisem si postavila časovnice. Ne vem, če bom smučala do 30-ega leta. Morda se prej upokojim, morda tudi kasneje. Trenutno se odlično počutim,” je dodala Shiffrinova.