Sezono predčasno končuje vse več smučarjev in smučark

Norveška smučarka Ragnhild Mowinckel si je na zadnjem treningu pred sredinim poslednjim smukom sezone poškodovala desno koleno, tako da se pridružuje širokemu klubu smučark in smučarjev za katere se zima predčasno končuje. Tudi njo sedaj čaka proces rehabilitacije.


Seznam poškodovanih smučarjev se dopolnjuje tudi v andorskem smučarskem središču Grandvalira Soldeu, ki gosti finale svetovnega pokala. Po Lari Gut Behrami jo je skupila še najboljša norveška alpska smučarka Ragnhild Mowinckel. Za 26-letno članico (super)veleslalomske elite je bil usoden zadnji trening smuka. Po enem od skokov je pristala v počepu na repih smuči in si ob tem poškodovala koleno. Prvi pregled je potrdil strgano sprednjo križno vez in poškodbo meniskusa.

“Kruta resnica je, da nisem nezlomljiva,” je ob naznanitvi konca sezone na Instagramu zapisala Mowincklova in dodala: “Nikoli ni pravi čas za poškodbo, a do zdaj sem imela srečo. Enkrat se je moralo zgoditi. V pozitivnem duhu sem osredotočena na zmagovito rehabilitacijo.”

Trenutno šesta smučarka svetovnega pokala ima v tej zimi tri uvrstitve na zmagovalni oder, na svetovnem prvenstvu v Aareju pa je osvojila kombinacijski bron. Še nekoliko uspešnejša je bila lani, ko je slavila edino zmago v svetovnem pokalu, na olimpijskih igrah v Pjongčangu pa je bila druga v smuku in veleslalomu.