Semmering: Vlhova prvič zmagal, Ana Drev v finalu nekoliko pokvarila uvrstitev

Ženski veleslalom v Semmeringu je ponudil presenetljiv razplet. Po prvi vožnji so bile razlike tako majhne, da so v boj za zmago vključevale praktično celotno deseterico. Slovakinja, Petra Vlhova se je nekoliko presenetljivo prebila do zmage iz četrtega mesta, velik skok je uspel tudi Viktoriji Rebensburg, ki se je z desetega mesta prebila na drugo.


Napet razplet se je nakazoval že po prvi veleslalomski vožnji. Vodilno mesto je sicer držala Mikaela Shiffrin, vendar je imela Američanka majhno prednost pred zasledovalkami. Zgolj dve stotinki sekunde sekunde pred Stephanie Brunner in tri stotinke pred Tesso Worley. V ožjem krogu, 64. stotink sekunde zaostanka so bile veleslalomistke vse do desetega mesta.

Rebensburgova z najboljšo drugo vožnjo do stopničk

V finalu je presenetila prav ena izmed tekmovalk, ki so se držale bolj v ozadju. Viktoria Rebensburg je v drugi vožnji odlično smučala in se premagovala tekmovalko, za tekmovalko. Hitrejša od nje je bila edino Petra Vlhova, ki je uspela ubraniti razliko (po prvi vožnji je bila četrta) in s prednostjo 45 stotink sekunde dosegla svojo prvo veleslalomsko zmago. Do sedaj je 23-letnica že dosegla štiri zmage v svetovnem pokalu, a vse v slalomski disciplini.

Na tretje mesto zmagovalnega odra se je povzpela Tessa Worley. Shiffrinova je v finalu začela dobro in celo pridobila nekaj stotink, nato pa je začela izgubljati in na koncu dosegla peto mesto. Izgubila je 66 stotink sekunde. Nekoliko grenak priokus bo gotovo prisoten tudi v avstrijskem taboru, saj kljub trem tekmovalkam med deseterico, današnji dan ni prinesel novih stopničk svetovnega pokala.

Drevova na koncu 24.

Dobro izhodišče po uvodni vožnji je imela tudi Ana Drev. Z sekundo in tremi stotinkami zaostanka je držala tretje mesto, v finalu pa nazadovala in se na koncu uvrstila na 24. mesto (+2,58).

Na tekmi sta bili še Ana Bucik in Neja Dvornik, ki pa sta bili prepočasni za točke svetovnega pokala. Dvornikova (+2,47) je bila 43., Bucikova (+2,95) pa 48.

Avtor: Timotej Prosenc