Schwarz presenetljivi zmagovalec kombinacije, Martin Čarter 12.

Danes je v Wengnu potekala tekma alpske kombinacije. Tako kot v današnji ženski preizkušnji so svojega zmagovalca znova dobili Avstrijci. Zmagal je Marco Schwarz, sicer slalomski specialist ki je odlično odpeljal tudi smukaški del kombinacije.


Organizatorji v Wengnu so bili zaradi vremena prisiljeni spremeniti vrstni red tekmovanja. Slalom, ki je bil predviden za popoldanski termin so odvozili dopoldan, popoldan pa je bil na vrsti smuk. Schwarz je vodil po prvem delo kombinacije, vendar je imel zgolj 20 stotink prednosti pred smukaškim velemojstrom Alexisom Pinturaultom. Majhna prednost ni obetalo, da se bo Avstrijec boril za končno zmago.

V smuku je bil za Pinturaulta prehiter že njegov francoski rojak Muffat Jeandet, Jeandeta pa je s 13. časom smuka ugnal Schwarz, ki je tako slavil pred francosko dvojico. Schwarz je dosegel svojo drugo zmago v svetovnem pokalu, prvič mu je to uspelo 1. janurja na paralelnem slalomu v Oslu.

Trije Slovenci do točk

Najboljši Slovenc je bil Martin Čarter, ki je odlično opravil s smukaškim delom kombinacije. Dosegek je namreč sedmi čas, ki ga je popeljal z 19. na 12. mesto.

Prav nasprotno se je pripetilo Štefanu Hadalinu, ki je bil v slalomu deseti, vendar se mu je nato smukaški nastop ponesrečil, dosegel je šele 29. čas. Hadalin je tako v finalu nazadoval na 18. mesto.

Do točk je z 29. mestom prišel tudi Klemen Kosi, ki se vrača po grdem padcu sredi decembra. Na tekmi sta nastopila tudi Boštjan Kline in Mitja Hrobat, vendar sta bila oba diskvalificirana v slalomu, Tilen Debelak pa je odstopil v smuku.

Smukaška proga bo znova v rabi jutri ob 12.30, ko bo na sporedu tekma v tej disciplini.

Avtor: Timotej Prosenc