Schlierenzauer zaključuje kariero?

Kljub temu, da je pred smučarskimi skakalci še pet prizorišč svetovnega pokala, pa Gregor Schlierenzauer že zaključuje z letošnjo sezono. Avstrijec je namreč trenutno v preslabi formi, da bi ga trener vključil v prvo ekipo. Schlierenzauer je seveda razočaran nad razpletom tekmovalne sezone, pod vprašajem pa je celo nadaljevanje njegove kariere.


Sezona 2018/19 je bila, za najtrofejnejšega smučarskega skakalca vseh časov, izredno mizerna. Zaradi slabe forme je moral izpustiti novoletno turnejo in domače nordijsko svetovno prvenstvo, ne bo pa ga niti na norveški Raw-Air turneji in v Planici. Glavni avstrijski trener Andreas Felder je bil tako prisiljen sprejeti odločitev in Schlierenzauerja prečrtati s seznama skakalcev na katere bo še računal do konca sezone. Na tem seznamu so se tako znašli:
Stefan Kraft, Philipp Aschenwald, Manuel Fettner, Michael Hayboeck, Daniel Huber, Jan Hoeler in Clemens Aigner.

29-letnik je seveda razočaran, za avstrijske medije pa je spregovoril o tudi o svoji prihodnosti. “Razočaran sem, da nisem dobil priložnosti za tekmovanje. Težko je, saj sem vse leto trdo delal in se poskušal dokazati. A odločitev moram sprejeti. Če me ni v ekipi, potem to pomeni, da je moja sezona končana,” je dejal Tirolec, ki je bil letos zgolj dvakrat med dobitniki točk svetovnega pokala (12. mesto v Ruki, 30. mesto v Lahtiju). “Vprašanje prihodnosti ostaja odprto. Tako hiter konec sezone zame ni lahek, pustil je grenak priokus. Zdaj se moram nekoliko odmakniti od vsega in pogledati z distance,” je še dodal lastnik kar 53. zmag v svetovnem pokalu.

Skakalce med petkom in nedeljo, 17. marca, čaka norveška turneja, ki jo bodo začeli na Holmenkollnu, nadaljevali v Lillehamerju in Trondehimu, končali pa v Vikersudnu. Nato bo sledilo še finale svetovnega pokala v Planici.