Šampionka si je zaslužila počitek na kavču

Po odličnih rezultatih na novoletni tekaški turneji Tour se Ski je slovenska reprezentanca v druženju z medijimi v domovini še enkrat podoživela občutke. V središču pozornosti sta bila šprinterska kraljica Anamarija Lampič in Miha Šimenc.


“Počutim se super. V ponedeljek sem cel dan preležala, cel dan sem bila na kavču. Zdi se mi, da sem si to zaslužila (smeh). Občutek je super. Vem koliko truda, koliko let sem potrebovala, da sem prišla do tega. Upam, da bo šlo tako naprej in potem bom zadovoljna,” je pojasnila Anamarija Lampič, ki jo zadnje zmage niso vrgle iz ustaljenih tirnic.

“Mislim, da se še vedno obnašam, kot sem se prej. Pred tekmo se je potrebno dobro ogreti, preizkusiti smuči, se pogovoriti o taktiki, oddelati kvalifikacije. Vse je enako, kot je bilo prej.”

Dovolj energije za uspešen zaključek turneje

Na zadnjem šprintu je z osmim mestom zablestel Miha Šimenc, ki je takole opisal izjemno uspešen dan: “Ne najdem besed za osmo mesto v klasični tehniki, to pomeni ogromno. Presenečen sem bil, da mi je ostalo toliko energije za predzadnji dan turneje. Le trenerju se lahko zahvalim, ki me je vzpodbujal in verjel, da mi še vseeno lahko uspe. To je tudi dobra popotnica za naprej.”

Brodar verjame v Lampičevo

Ob uspehih Lampičeve in Šimenca je bil pričakovano zadovoljen glavni trener Nejc Brodar: “Če je Ana rekla, da upam, da bo tako še naprej, bom jaz rekel, da verjamem. Mislim, da ne samo rezultati, ampak celoten pogoj v ozadju ima neko energijo, neko pozitivno klimo. Ekipa, ne glede na vse, diha eden z drugim, vsi za enega in eden za vse. S tem vetrom v jadra se rezultati lahko še dvigajo. Smučarski tek je disciplina, kjer je potrebno delati postopno. Sledimo svojim ciljem in verjamem, da bo še veliko takih priložnosti, kot jih je danes.”

Naslednja postaja – Dresden

V četrtek slovenska reprezentanca potuje v Dresden, kjer bodo nastopili Miha Šimenc, Anamarija Lampič, Vesna Fabjan, Katja Višnar, Alenka Čebašek, Janez Lampič ter Luka Markun.