Saj ni res, pa je: Konec sezone za Ilko Štuhec

Iz ekipe Ilke Štuhec so sporočili, da si je najboljša slovenska smučarka ob padcu na današnjem smuku v Crans Montani, spet poškodovala obe koleni. Zaradi poškodbe bo morala Štuhčeva znova na operacijo. Najhuje je, da to za Ilko pomeni konec sezone. Koliko časa bo zopet odsotna, še ni znano.


Po več kot letu in pol odsotnosti, se je konec novembra lani več kot uspešno v svetovni pokal vrnila Ilka Štuhec, ki pa jo poleg vrhunskih uspehov spremlja tudi izjemna nesreča. Na sedmem smuka te sezone svetovnega pokala je ob enem izmed dveh skokov grdo padla.

Ker je po padcu vstala in prismučala do cilja, je na prvi pogled kazalo, da padec ni imel resnejših posledic, a se je Mariborčanka pozneje zaradi bolečin v kolenih odpravila na preiskave v bolnišnico v Crans Montani. Izvidi so bili pretresljivi. Mariborčanka ima strgano zadnjo križno vez v levem kolenu in udarec kosti v desnem kolenu, kar pomeni, da bo morala spet na operacijo in je s sezono že končala.

Že danes bo prepeljana v Basel, kjer bo njeni (v preteklosti že poškodovani) koleni pregledal dr. Niklaus Fredrich, ki jo je nedavno že uspešno operiral. Časovni okvir nadaljnjih aktivnosti in zdravljenja poškodb bo znan po pregledu v Baslu, kjer bo Štuhčeva po vsej verjetnosti tudi operirana, so še sporočili iz njene ekipe.