Saga v Zagrebu se nadaljuje: Odstopil Aaron Fox!

Najboljši hokejski klub naše južne sosede, Medveščak se spopada z veliki finančnimi težavami. Na našem portalu smo že poročali, da se Zagrebčani soočajo s sponzorji, ki ne poravnavajo svojih obveznosti, zaradi česar je ogroženo celotno nadaljevanje sezone v ligi EBEL. S položaja glavnega trenerja je včeraj odstopil Aaron Fox, nejasna pa je tudi prihodnost treh slovenskih legionarjev pri Medveščaku.


Pred dnevi je kot strela iz jasnega na plan prišla novica o zagrebški krizi, na poizvedovanje o denarnem zapletu, pa sta takoj krenila predsednik in direktor lige EBEL. Kmalu je vse skupaj na spletni strani potrdil tudi klub: “Potrjujemo, da se naš menedžment zaradi umika sponzorja, ki je bil pred začetkom sezone zagotovljen, spopada z novimi izzivi. Iščemo najboljšo rešitev za klub, da bi sezono izpeljali do konca. Klub namerava v celoti izpolniti vse svoje obveznosti za to sezono. Je pa dejstvo, da bo zaradi nastalega položaja, umika sponzorja, prišlo do organizacijskih sprememb.”

Končni scenarij zaenkrat še ni jasen, je pa znano da vse plačilne obveznosti do hokejistov niso bile izpolnjene. Po najbolj optimističnih napovedih naj bi Medveščak vseeno uspel dokončati sezono v ligi EBEL, bolj črni pa sta možnosti takojšnjega izstopa iz lige, ali celo popolni bankrot. S klubom je pogodbo že prekinil trener Aaron Fox, ki pa bo po svoji napovedih Medveščaku stal ob strani tudi v teh težkih časih: “Zaradi položaja sem odstopil z mesta športnega direktorja in glavnega trenerja. Hvala klubu, ki mi je dal priložnost. Z družino sem si v Zagrebu ustvaril dom, ta klub in njegovi navijači bodo za vselej ostali del mene. Ostal bom tu in klubu, igralcem, ekipi stal ob strani na načine, ki bodo v moji moči.”

Položaj glavnega trenerja Medveščaka, ki je še pred dvema letoma nastopal v ligi KHL, bo do nadaljnjega zasedel Daniel Kolombo. Kolombo je do sedaj deloval predvsem v mladinskih selekcijah. Poleg Foxa sta klub že zapustila tudi Antonin Manavian in Mario Puskarich.

Trije slovenski hokejisti, Mitja Robar, Mark Čepon in Nik Simšič za zdaj še ostajajo člani Medveščaka. O težki situaciji je za Sportal spregovoril Robar: “Načeloma sem še tu, ampak ne vem, kako bo. Ta trenutek težko komentiram stvari. Pogodbe so pogodbe, kršene morajo biti določene stvari, da lahko odideš. V njih so členi … Načeloma sem še vedno član …,” V tem trenutku niti ni znano ali bo Medveščak odigral predvideni obračun proti Znojmu. “Ta trenutek težko kar koli rečem. Tekma nekako visi v zraku. Ne vem. Že pred tem dogajanjem se je govorilo, da tekme ta dan morda ne bo in bi mi imeli počitek, še zaradi potovanja v Belfast na ligo prvakov,”

Prvi Slovenec je Zagreb zapustil že pred dnevi. Marcel Rodman je namreč prevzel mesto trenerja Jesenic. Kaj bo s preostalim slovenskim triom bo jasno kmalu.

Avtor: Timotej Prosenc