Rusi s prvo zmago v svetovnem pokalu, Timi Zajc do uspeha kariere

Na prvi posamični tekmi svetovnega pokala v smučarskih skokih je za Ruse zgodovinsko zmago osvojil Evgenij Klimov. Včerajšnji ekipni zmagovalci Poljaki danes niso okusili stopničk, s 4. mestom jih je za las zgrešil Kamil Stoch. Slovenci so se po včerajšnji slabi ekipni uvrstitvi danes vsekakor oddolžili. Trije so nastopili v finalu, najbolj pa smo zadovoljni s Timijem Zajcem, ki je po včerajšnji smoli v finalni seriji danes pokazal dva profesionalna skoka in zasedel 5. mesto.


Do danes je bilo težko je verjeti, da svetovna športna velesila kot je Rusija še nima posamične zmage v smučarskih skokih. Zdaj jo ima. Jevgenij Klimov, ki je blestel praktično vso poletje, se je tako še uradno podpisal pod svojo odlično formo in svoji naciji s 127 m in 131,5 m dolgima skokoma prinesel prvo zmago. Z meter krajšim finalnim skokom mu je sledil Nemec Stephan Leyhe, tretje mesto pa je zasedel Japonec Ryoyu Kobayashi.

Slovenci so na današnji tekmi z izjemo Bora Pavlovčiča in Tomaža Nagliča (40. in 41. mesto) pokazali več tekmovalnega naboja. Anže Semenič je bil na koncu 26. Anže Lanišek pa 20. Izjemno se je izkazal Timi Zajc, ki je za mladega tekmovalca zdržal pritisk in s 126 in 127 metri skupaj spravil dva odlična skoka. Od stopničk so ga ločile zgolj dobri dve točki, kar je za 18-letnika obetavna napoved v nadaljevanju sezone.

Naslednji vikend se skakalna karavana seli na Finsko kjer bo od 23. do 25. novembra potekalo tekmovanje v Ruki.

Avtor: Nel Daugul