Rogla: Marguč do tretjega mesta!

Rok Marguč je slovenskemu deskanju prinesel novo lepo uvrstitev. V tekmi paralelnega veleslaloma na Rogli je Marguč osvojil 3. mesto, potem ko je bil v tesnem polfinalnem obračunu blizu tudi uvrstitvi v finale. Sam vrh sta krojila Italijana, zmagovalec Edwin Coratti in drugouvrščeni Danielle Bagozzo.


32-letni Celjan je odlično nastopal v izločilnih bojih. V osmini finala se je preko italijanskega tekmovalca Aarona Marcha, nato pa je v četrtfinalu ugnal še Rusa Dimitrija Loginovam ki je odstopil sredi dvoboja. Marguč je bil zelo blizu tudi v polfinalu, kjer se je pomeri z Daniellejem Bagozzo, kočnim drugouvrščenim. Dvoboj med slovenskim in italijanskim deskarjem je bil napet, saj je Marguč najprej zaostajal za pet stotink sekunde, nato si je v srednjem delu priboril 25 stotink prednost, v spodnjem delu pa je ga je Bagozzo prehitel za 12 stotink.

Za tretje mesto, v t.i. malem finalu se je Marguč pomiril s Švicarjem Nevinom Galmarinijem. Na veselje domačij navijačev je svetovni prvak iz leta 2013 prevladoval skozi celotno progo in na koncu Galmarinija premagal za 22 stotink sekunde. Italijanske finale je prepričljivo dobil Edwin Coratti, od rojaka in krvnika Roka Marguča je bil boljši za 27 stotink sekunde.

Marguč je edini Slovenec, ki se je uvrstil v izločilne boje. Že prej so v kvalifikacijah izpadli Tim Mastnak, Žan Košir, Črt Ikovic in Jernej Glavan. Med ženskimi tekmovalkami je slavila Nemka Selina Jörg, med Slovenkami pa je bila najboljša Sara Goltes medtem ko je bila Gloria Kotnik diskvalificirana.

Avtor: Timotej Prosenc