Rodman: “Naredili bomo vse, da dosežemo prvo letošnjo zmago proti našemu večnemu tekmecu”

HDD SIJ Acroni Jesenice v Ljubljano prihajajo s popotnico dveh zmag. Najprej so bili v slovenskem državnem prvenstvu boljši od Triglava, še precej odmevnejši skalp pa jim je uspel v sredo, ko so s 7-3 premagali Ritten. Marcel Rodman je očitno v svojem trenerskem debiju v Alpski ligi uspel obrniti rezultatsko krivuljo, sedaj pa bo poskušal prekiniti še letošnjo negativno serijo z Olimpijo.


Potem ko v lanskem letu zeleno-beli niso našli načina kako ugnati večnega rivala, se je v letošnji sezoni situacija obrnila. Olimpija je bila boljša kar na štirih zadnjih obračunih. Najprej so slavili na pripravljalni tekmi, nato v finalu Pokala, dobili pa so tudi oba obračuna Alpske lige, v Podmežakli in v Tivoliju. Nato so med daljšim premorom, na Jesenicah sledile določene spremembe. Zaradi slabših izidov je moram klub zapustiti glavni trener Gaber Glavič in v Podmežaklo se je vrnil nekdanji Železar, Marcel Rodman, ki je prevzel njegovo funkcijo. Iz Medveščaka je prišel tudi trener vratarjev Peter Škrabelj.

Očitno je Rodman v slačilnico Jeseničanov prinesel nekaj nove energije, pred novim večnim derbijem pa je prežet z optimizmom. “Tudi jaz sem že odigral kar nekaj derbijev. Vsem nam to ni le tekma, mesto na lestvici tukaj ne igra vloge. Na takšnih derbijih so prisotna močna čustva. V lanski sezoni Olimpija ni mogla premagati Jesenic, v letošnji sezoni je zgodba obrnjena. Bomo pa naredili vse, da dosežemo prvo letošnjo zmago proti našemu večnemu tekmecu.”

Jesenice se trenutno nahajajo na 9. mestu Alpske lige. Do sedaj so zbrali 37 točk, ob dvanajstih zmagah in devetih porazih. V primerjavi z večnim tekmecem so v dosedanjih odigranih tekmah prejeli kar 22 golov več, kar je za Rodmana lahko zaskrbljujoč podatek, še posebej ob dejstvu da se v Podmežakli še naprej spopadajo s poškodbami. Največ težav imajo prav na branilskih položajih. Poškodovana sta obrambna igralca Gašper Korošec in kapetan Andrej Tavželj, ki sta ju morala na tem položaju začasno zamenjati Urban Sodja in Nik Pem. Tudi napadalska linija je oslabljena, saj se z boleznijo ubadata Luka Kalan in Gašper Seršen.

Nekoliko bolj pa lahko Železarje razveseljuje podatek, da se po poškodbi že vrača David Rodman. V Tivoliju bomo tako lahko že priča bratovski navezi na trenerski klopi in na ledeni ploskvi.

Avtor: Timotej Prosenc