Robi Kranjec z optimizmom v planiški finale

Robert Kranjec v letošnji zimi še ni rekel zadnje besede. Kljub temu, da mu v tej sezoni praktično nič ne gre po načrtih se je odločil, da za konec nastopi na zadnji tekmi poletov v Planici. Zadnji treningi pod Poncami vlivajo upanje, da bi lahko še enkrat več pokazal svoj izjemen talent za letenje. V pogovoru za MMC Kranjec opisuje kaj se je pravzaprav dogajalo to sezono, kakšni so načrti za Planico in tudi razmišljanje o koncu kariere.


Rekorder po številu poletov prek 200-metrske znamke letos ni nastopal v svetovnem pokalu, v katerem si do zdaj lasti sedem zmag. Zadnjič je bil na vrhu 18. marca 2016 v Planici, ko je ugnal takrat fantastičnega Petra Prevca. Letos ga je presenetila poškodba, po kateri je povratek med elito že splaval po vodi. »Na začetku je kar dobro kazalo, vendar sem si poškodoval hrbet in me je kar nekaj časa bolelo. Potem nisem več prišel zraven. Vsakič, ko sem prišel na slovenske kvalifikacije za mesto v svetovnem pokalu, sem polomil en skok ali dva. Vmes sem bil še bolan, enostavno se nisem mogel pridružiti. Tako je to«.

Ne glede na vse, se Kranjec veseli zaključka sezone v Planici, kjer bo imel možnost znova leteti. »Glede na to, kako sem skakal na zadnjih treningih, se poletov veselim. Sploh zadnji trening sem opravil na visoki ravni. Z veseljem pričakujem Planico«. Ob dobrih rezultatih bi si lahko pridobil zaupanje trenerja Bertonclja, ki bi ga hipotetično lahko uvrstil v četverico za ekipno tekmo. »Najprej bo treba v četrtek dobro leteti, da dobim zaupanje, v petek pa nastopiti čim bolje na posamični tekmi. Potem bo vse odvisno od glavnega trenerja, koga bo izbral«.

Znano je, da želi najboljši slovenski letalec vseh časov zadnji skok opraviti v Planici, kdaj pa se bo to zgodilo je obdržal zase. Letošnja sezona za Kranjca skoraj gotovo ni zadnja, to zimo pa se je bolj ali manj preizkušal v celinskem pokalu. Kot pravi, zanj motivacija ni problem. »Vsako tekmo vzamem zares in jo poskušam izpeljati čim bolje. Seveda imam višje cilje, kot je nastopanje v celinskem pokalu, ampak – če realno veš, da ne spadaš v svetovni pokal, nima smisla nekaj poskušati na silo«.

Vesel je tudi za Petra Prevca, ki se je po dobrem letu dni vrnil na zmagovalni oder. »Zelo sem vesel tega, gotovo pa to še niso njegovi najboljši skoki. V sebi še veliko skriva. V nedeljo je bila druga serija sicer precej nenavadna, veter se v Oslu rad vrtinči«.

Robija Kranjca bomo torej spet lahko videli leteti 21. marca, ko se v Planici prične finale svetovnega pokala.