Risi imajo vse manj možnosti, poraz še proti Južni Koreji

Po včerajšnjem nesrečnem porazu z domačo reprezentanco Kazahstana je Slovenija klonila še proti Južni Koreji (5-3). Znova je bilo usodnih zgolj nekaj črnih minut, tokrat v drugi tretjini. Azijska reprezentanca je Sloveniji tri gole nasula v pičlih dveh minutah in pol in s tem povsem obrnila potek srečanja. Slovenci so namreč pred tem vodili že s 3-1. Kljub izjemni premoči v strelih na vrata (44-24) se slovenski reprezentanci ni več uspelo vrniti v igro.


Južna Koreja je prišla do prve zmage proti Sloveniji na sedmem medsebojnem obračunu. Po včerajšnjem porazu proti Kazahstanu, ko je bila za Rise usodna slaba prva tretjina, je že izgledalo da je slovenska reprezentanca ujela pravi ritem. V prvem delu so namreč igrali dobro in bili na ledu boljši nasprotnik. Kljub temu so se varovanci Iva Jana prvi znašli v zaostanku. Usoden je bil izgubljen dvoboj ob ogradi kar je izkoristil južnokorejski kapetan Kisung Kim in matiral Matijo Pintariča za vodstvo 1-0. Slovenci so se hitro zbrali in izenačili že v deveti minuti, ko so imeli igralca več na ledu. Ploščico je po močnem strelu Matica Podlipnika v mrežo preusmeril David Rodman. Južna Koreja je imela kar nekaj težav z izključitvami in v 13. minuti so Risi izkoristili tretjo kazen nasprotnika. Tokrat je bil uspešen Ken Ograjenšek, ki je v mrežo pospravil odbito ploščico po strelu Blaža Gregorca. Po prevzemu vodstva je sledila popolna prevlada Slovenije na ledu, ki je v 17 minuti dosegla še tretji zadetek. Po lepi akciji prvega napada, v kateri sta sodelovala Anže Kopitar in David Rodman, je z leve strani zadel Robert Sabolič in poskrbel za lepo vodstvo 1-3 pred prvim odmorom.

Mrk v drugi tretjini

Sledila je druga tretjina v kateri so si Risi privoščili usodni mrk, ki je trajal vsega dve minuti in pol. V tem času je Južna Koreja dosegla kar tri zadetke. Najprej je v 28. minuti slovensko prednost prepolovil Won Jun Kim, ki se je znašel sam pred Matijo Pintaričem. Takoj za tem je sledil prekršek Aleksandra Magovca, ki je moral posledično na kazensko klop. Sedaj so bili Korejci tisti, ki so izkoristili power play in izenačili. Po močnem pritisku na slovenska vrata obramba ni več zdržala in plošček je za hrbet Matije Pintariča pospravil Sangwook Kim. Popoln junokorejski preobrat je le dobre pol minute kasneje zaključil Hyunsoo Kim s strelom iz modre linije.

Po začetnem šoku so konec druge tretjine Risi ponovno prevzeli pobudo, vendar žal niso uspeli zadeti. Za 19 sekund so imeli celo dva igralca več v polju, a po napačni podaji Ograjenška sploh niso uspeli sprožiti na vrata Kanadčana v južnokorejskih vratih Matta Daltona.

Premoč v strelih Slovencem ni prinesla zadetka

V sklepni tretjini je sledila popolna premoč Risov, saj je bilo razmerje kar 20-7 v njihovo korist. A ta premoč je bila povsem jalova, saj jim ni in ni uspelo premagati Daltona. Na koncu je Ivo Jan poskušal tudi s šestimi igralci v polju in igro brez vratarja, vendar se ta taktika podobno kot včeraj ni posrečila. Še slabše, Sanghoon Shin je uspel zadeti prazno mrežo in poskrbel za zanesljivo zmago njegove reprezentance, že druge na tem svetovnem prvenstvu. Slovenija si je z drugim porazom praktično že zaprla vrata za napredovanje med elito, sedaj jo čaka boj za obstanek. Jutri imajo člani slovenske reprezentance počitek, v četrtek ob 12.00 pa jih čaka Belorusija.

Avtor: Timotej Prosenc

Foto: Twitter, Instagram, Hokejska zveza Slovenije