Rekordna serija zmajev! Preko Salzburga do desete zaporedne zmage!

Olimpija je znova v rušilni formi. Potem, ko so v mesecu oktobru nanizali devet zaporednih zmag, so sedaj takratni niz še izboljšali. Za ta dosežek je bilo potrebno preskočiti mlade Rdeče Bike iz Salzburga, kar je Ljubljančanom uspelo po podaljšku.


Kadar v letošnji sezoni palice prekrižata Olimpija in Salzburg gre venomer za napete obračune. Pred tedni je bila prav ekipa Salzburg II tista, ki je prekinila niz devetih zaporednih zmag, v zadnjem času pa tesne končnice proti Avstrijcem dobivajo igralci Olimpije.

Tokratna predstava Zmajev sicer ni bila med najbolj prepričljivimi. Rdeči Biki so kar dvakrat pobegnili na dva gola razlike. Prvič je vratarja Žana Usa, ki je sicer branil dobro, v 11. minuti premagal obetavni slovenski najstnik Aljaž Predan. Predan, otrok Maribora v Salzburgu igra že od rosnih let, vmes si je izkušnje nabiral tudi v ZDA. Prednost so gostje v 16. minuti povečali na 2-0, ko so izkoristili prednost dveh igralcev več. Kmalu zatem je izid znižal strelsko navdahnjeni Gal Koren. Do gola je Olimpija prišla celo z igralcem manj na ledeni ploskvi.

Po odmoru je gostujoče moštvo zopet pobegnilo, zadetek so dosegli tik pred koncem druge tretjine. Kazalo je že, da bo Olimpija iz tega obračuna težko izvlekla pozitiven rezultat, nato pa je kapetan Aleš Mušič, v 46. minuti, dosegel nov zadetek z igralcem manj. Redko viden hokejski scenarij je pomenil psihološko prednost za Ljubljančane in pet minut pred koncem so preko Kristjana Čepona uspeli izenačiti in izsiliti podaljšek. V drugi minuti podaljška je lepo preigraval Aleš Kranjc in našel Miho Zajca, ki je med nogama matiral vratarja Salzburga.

Olimpija si je na tekmi privoščila kar nekaj napak, veliko rezerve pa imajo v power-play igri, kjer niso izkoristili niti ene od osmih priložnosti! Kljub temu so zeleno-beli znova pokazali karakter in se vrnili v igro, kar jim je v tej sezoni uspelo že nekajkrat. “Občutek, ko se takole vrnemo, je dober. Velikokrat smo se že vrnili v igro. Spet smo pokazali, da smo prava, dobra ekipa. Salzburg je zelo dobro drsalno moštvo, proti njim je vedno napeto,” je bil s prikazanim zadovoljen tudi strelec zmagovitega gola, Miha Zajc.

Salzburžani ostajajo v Sloveniji, saj jih že jutri ob 17.00 v Podmežakli pričakujejo Jesenice. Železarji se bodo poskušali pobrati po porazi proti predzadnje uvrščenemu moštvu, KAC II.

Avtor: Timotej Prosenc