Rdeča luč Filipu Flisarju

Organizatorjem uvodne preizkušnje nove sezone svetovnega pokala v smučarskem krosu v Val Thorensu je zaradi pomanjkanja snega spodletelo pravočasno pripraviti progo. Tako se bo za Filipa Flisarja in druščino nova tekmovalna zima začela 10. decembra v Arosi.


Franscoski Val Thorens bi moral ob koncu prihodnjega tedna gostiti uvodni tekmi svetovnega pokala v smučarskem krosu, a so mu pri pri Mednarodni smučarski zvezi zaradi pomanjkanja snega zdaj tudi uradno prižgali rdečo luč. Najboljši slovenski smučar prostega sloga Filip Flisar ob tem priznava, da je takšno odločitev pričakoval, hkrati pa pozdravlja dodatnih nekaj dni za trening, saj mu razmere v zadnjih tednih niso bile naklonjene.

Flisarja, ki tako skromne trenažne kilometrine ne pomni, pa to posebno ne gane. Nekdanji svetovni prvak se zaveda, da gre za vsesplošno težavo, saj od prvega tedna oktobra do začetka novembra praktično ni obratovala niti ena proga za smučarski kros.

Mariborčan je sicer pomembne treninge v oktobru pridno nadomestil s kondicijskimi pripravami. Sledili so treningi v Pitztalu, kjer je končno imel priložnost piliti svojo formo. “Občutki se vračajo. Pozna pa se pomanjkanje treningov. A to ni le moja težava. Prav vsi tekmovalci v krosu imamo na svojem računu približno 40 odstotkov manj treningov kot običajno. Zato verjamem, da si francoske odpovedi ni nihče gnal k srcu,” je za Sportal dejal 31-letni Flisar.

V kratkem se slovenski smučarski as prostega sloga odpravlja v Aroso, kjer se bo s kvalifikacijami 10. decembra začela nova sezona. Prva tekma bo na sporedu dan pozneje, do konca decembra pa se bo karavana ustavila še v Montafonu in Innichenu. V novem letu  pa bodo gostitelji tekem še Idre Fjall, Blue Mountain, Feldberg, Sunny Valley in nazadnje Veysonnaz. Vmes Flisarja in druščino čaka še svetovno prvenstvo v Park Cityju.

Avtor: Nel Daugul