Razpoloženim Slovencem jo je zagodla slaba proga

Tim Mastnak v novo sezono vstopa z željo po velikem kristalnem globusu

Po najboljšem času kvalifikacij Tima Mastnaka, ki sta mu družbo v finalnem delu delala tudi Žan Košir in Rok Marguč, so morali organizatorji sredi osmine finala zaradi težav s progo odpovedati tekmo svetovnega pokala v paralelnem veleslalomu v italijanski Carezzi.


Po izvedenih kvalifikacijah, v katerih je spodrsnilo le Glorii Kotnik, sta v osmini finala uspešno nastopila Tim Mastnak in Rok Marguč. Še pred nastopom Žana Koširja pa so organizatorji zaradi težav z delom proge tekmo po krajši prekinitvi dokončno odpovedali.

Proga zdržala zgolj kvalifikacije

“Tekma je bila pod vprašajem že zjutraj. Organizatorji so se maksimalno potrudili in imeli pripravljenih kar nekaj rezervnih scenarijev. V kvalifikacijah je proga zdržala in vsi skupaj smo upali, da se bo vse dobro izteklo. A  ˝decembrska pomlad˝ je žal odnesla tekmo. Mislim, da je prav tako, nadaljevanje ne bi bilo smiselno. V preteklosti smo že tekmovali v povsem neregularnih pogojih, tokrat pa je žirija sprejela pravo odločitev,” nam je po odpovedani tekmi povedal naš glavni trener Izidor Šušteršič, ki je z ekipo že na poti v Slovenijo.