Rasnov spet v luči diskvalifikacij, tokrat od naših regularen le Domen Prevc

Na drugi tekmi poletne velike nagrade v Rasnovu je drugo zmago zapored vknjižil Karl Geiger. Točke je znova osvojil le eden izmed Slovencev, danes so sodniki prizanesli Domnu Prevcu, ki je končal na 19. mestu. Podobno kot v soboto, sta bila tudi na današnji tekmi diskvalificirana dva Slovenca – Anže Lanišek in Rok Tarman.


Na startu druge posamične tekme v Rasnovu je stalo 41 tekmovalcev, število regularnih rezultatov pa je bilo na koncu precej manjše, saj so kontrolorji tudi danes poskrbeli, da tekma ni minila brez diskvalifikacij.

Že v prvi seriji je zaradi neustreznega dresa odletelo 8 skakalcev, med njimi pa sta bila tudi naša Anže Lanišek in Rok Tarman. Ta se je na včerajšnji tekmi ironično kot edini izmed Slovencev prebil skozi sodniški pravilnik. Dres je čez noč uspelo popraviti Domnu Prevcu, ki je nove točke letošnje poletne velike nagrade ujel z 91 metri in 24. mestom v prvi seriji. V finalu je s 94.5 metri in skupno 230,8 točkami napredoval na končno 19. mesto, kar je njegova najboljša uvrstitev v tem poletju.

Rasnov dokončno pripadel Geigerju

Znova je zmagal Nemec Karl Geiger z 269,4 točkami pred vodilnim v skupnem seštevku, Rusom Jevgenijem Klimovim, ki jih je zbral 265. Tretji je bil Dawid Kubacki z 261,1 točkami.

Poletna velika nagrada se bo zaključila konec meseca in v začetku oktobra v Hinzenbachu in Klingenthalu.

 

Avtor: N. D.
Foto: Fis Ski Jumping FB