Prvič letos v slalomu premagana Shiffrinova!

Američanka Mikaela Shiffrin, najboljša smučarka zadnjih sezon, dobitnica 12 slalomov od zadnjih 13 je bila včeraj premagana s strani Slovakinje Petre Vlhove. Med dobitnicami točk v Flachauu so bile tudi 3 Slovenke.


Pa se je le zgodilo! Prvič letos ni na najvišjo stopničko v klasičnem slalomu stopila Američanka Mikaela Shiffrin. Premagala jo je njena letošnja največja konkurentka Slovakinja Petra Vlhova, ki je z izjemno drugo vožnjo uspela premagati Shiffrinovo za 0,15 sekunde in tako po 5 zaporednih drugih mestih na klasičnih slalomih le stopila na najvišjo stopničko v Flachau. Na stopničkah pa se njima je tokrat pridružila po dolgem času in še po prvi vožnji drugouvrščena Švedinja Anna SwennLarsson, ki je za izjemno Slovakinjo zaostala za 1,05 sekunde.

Slovenke popravile vtis!

Do točk svetovnega pokala so tokrat v Flachau prismučale kar tri od štirih Slovenk na štartu. Po prvi vožnji najboljše uvrščena Ana Bucik je svojo uvrstitev nekoliko pokvarila in na koncu pristala na 21. mestu. Medtem pa sta v drugi vožnji navdušile drugi dve Slovenki. Meta Hrovat in Maruša Ferk sta dosegli 4. in 5. čas druge vožnje in obe močno napredovali po lestvici navzgor. Maruša je tako v finalni vožnji napredovala iz 23. mesta na odlično 15. mesto, medtem ko je Meta Hrovat napredovala z izjemno drugo vožnjo iz 26. mesta na 17. mesto. Zadnja od Slovenk Andreja Slokar pa je na žalost že odstopila v prvi vožnji in je tako ostala brez uvrstitve na tekmi v Flachau.

Avtor: Aljoša Gregorec