Prve vstopnice za letošnjo planico prodane na Nebotičniku

"Planica je vseslovenski dogodek," poudarja dr. Franci Petek

Smučarska zveza Slovenije je 132 dni pred finalom svetovnega pokala v smučarskih skokih v Planici, ki bo od 21. do 24. marca 2019, ter ob 50. obletnici prvega poleta na letalnici bratov Gorišek pripravila prireditev na ljubljanskem Nebotičniku. Na njej se je slovesno otvorila prodaja za spektakel pod Poncami.


Na nebotičniku so se zbrali organizatorji, partnerji in sponzorji največjega zimskega dogodka v Sloveniji, dogodka pa sta se udeležili tudi ženska in moška reprezentanca smučarskih skokov. Finale svetovnega pokala bo letos še bolj poseben, saj bo velikanka bratov Gorišek praznovala svojih 50 let.

V osrčju Ljubljane je prireditev pospremil tudi Janez Gorišek, ki se je čustveno spominjal začetkov poletov pod Poncami. Prvi polet na letalnici je 6. marca 1969 opravil Miro Oman, 21. marca pa so na njej izpeljali prvo uradno tekmovanje. Doslej je v Planici “padlo” 28 svetovnih rekordov.

Prvo vstopnico na prireditvi je kupil predsednik zbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo pri SZS, Ljubo Jasnič. Lani je prvo vstopnico kupila nekdanja ministrica za izobraževanje, znanost in šport Maja Makovec Brenčič, ki je letos prišla na vrsto druga.

Avtor: Nel Daugul