Prve točke za Petra Prevca!

Druga tekma v švicarskem Engelbergu se je končala s popolno dominacijo letos vrhunskega Japonca Ryoya Kobayashija. Preostali del zmagovalnega odra sta zavzela Poljaka Piotr Zyla in Kamil Stoch. V finalu so nastopili trije Slovenci, najvišje je končal povratnik Peter Prevc na 16. mestu.


Za Kobayashija je to 4. zmaga v letošnji sezoni, na današnji preizkušnji pa mu konkurenca praktično ni prišla niti blizu. S prvim skokom je odlični Japonec celo izenačil rekord skakalnice, katerega s 144 metri drži Domen Prevc. Po prvi seriji sta vodilnemu bila za petami Poljaka Stoch in Zyla, ki pa sta s krajšimi daljavami v finalni seriji zgolj opazovala japonsko poezijo starejšega bratov Kobayashi.

Slovenci so se vnovič solidno izkazali, najbolj zadovoljen pa je lahko Peter Prevc (135 metrov v finalu), ki je bil danes bolšji od vseh reprezentančnih kolegov. Po včerajšnjem nesrečnem izpadu iz finala, je danes izluščil dva dobra skoka, kar je zadostovalo za končno 16. mesto in prve točke v letošnjem svetovnem pokalu. Ostala dva slovenska finalista Domen Prevc in Timi Zajc sta z dobrimi skoki v finalni seriji nekaj mest tudi pridobila in z enakim izkupičkom točk zasedla skupno 18. mesto. V trideseterici smo pogrešali Jerneja Damjana (36. mesto) in Anžeta Laniška (43. mesto).

Slovenci s šestimi skakalci na novoletni turneji

Na drugi tekmi celinskega pokala v smučarskih skokih je bil v finski Ruki s petim mestom najboljši Slovenec Anže Semenič. V soboto tretji Robert Kranjec je bil tokrat s 131 metri in točke 15, za njim pa sta končala Jaka Hvala in Nejc Dežman. Najboljši Slovenec v celinskem pokalu Rok Justin, ki zaseda šesto mesto, je bil danes 22., takoj za njim je bil uvrščen še Jurij Tepeš.

Četrto tekmo sezone celinskega pokala je zmagal Norvežan Robin Pedersen, ki je svoji državi priskakal dodatno kvoto, do nje so prišli še Poljaki in Nemci. S to tekmo se je končala prva perioda celinskega pokala, tako da je jasno, da bo tudi Slovenija na novoletni turneji lahko nastopila s šestimi tekmovalci.

Avtor: Nel Daugul