Prva zmaga za Julijo Džimo, Slovenke brez točk

Na ženski tekmi na 15 km je Julija Džima iz Ukrajine dočakala prvo zmago kariere v svetovnem pokalu. Tik za njo se je uvrstila Poljakinja Monika Hojnisz, tretja je bila Marketa Davidova iz Češke. Slovenke so na današnji tekmi ostale brez točk.


Uspeh kariere za ukrajinsko tekmovalko seveda slavi tudi njen osebni trener Uroš Velepec. Džima je brez zgrešenega strela dosegla čas 43:06,6. Hojniszeva, ki je bila lani v svetovnem pokalu skromna 82. je za njo zaostala slabih 6 sekund in bila odlična druga, Davidova na tretjem mestu pa je za zmagovalko zaostala že konkretnih 15 sekund. Tudi Čehinja je danes prijetno presenetila z uvrstitvijo na zmagovalni oder, tako da smo bili skupno priča malce drugačno obarvanim stopničkam.

Mlade slovenske tekačice po pričakovanjih niso posegle po višjih rezultatih. Še najboljša 77. je bila Lea Einfalt, ki je za zmagovalko zaostala dobrih 6 minut, zgrešila pa je 4 strele. Z istim strelskim izkupičkom je takoj za njo pristala še Polona Klemenčič, Urška Poje, ki je danes nastopila prvič, pa je končala na 91. mestu.

Jutri na Pokljuki dekleta počivajo medtem, ko se bodo fantje pomerili v sprintu. Zopet bodo oči uprte v Jakova Faka, ki je bil danes nezadovoljen četrti in se bo skušal oddolžiti na jutrišnji tekmi.

Avtor: Nel Daugul